De ronde 100: beeldverslag van de historische honderdste ronde van Vlaanderen

De ronde 100: beeldverslag van de historische honderdste ronde van Vlaanderen

Een blik voor en achter de schermen van De ronde: de volgwagen van Cancellara, de goede benen van D'Hoore en de sfeer onder de supporters

De ronde 100 geeft een blik voor en achter de schermen van de historische honderdste ronde van Vlaanderen van 2016. Deze eenmalige reportage werd op één dag gedraaid en legt de sfeer op de Paterberg, de Kwaremont en de Koppenberg vast, zowel bij de absolute top als bij de helpers.

Ervaar mee hoe de ploegen gebriefd worden, hoor welke conversaties in de volgwagens worden gevoerd, en beleef de verwachtingen en teleurstellingen van de renners en hun ploegleiders. Maar De ronde 100 duikt ook achter de schermen van de koers: hoe is de sfeer bij de supporters, hoe beleven de commentatoren de spanning van de wedstrijd, en hoe belangrijk is het voor velen om De ronde mee te maken? De ronde 100 toont één lange, mooie dag, van 4 uur ’s ochtends bij een Brugse patissier tot 's avonds na de koers.

De ronde 100: op zondag 26 maart om 21.10 uur op Eén.

Beeldverslag van een historische dag

Nooit werd een koers zo volledig in beeld gebracht als in De ronde 100. In deze special passeren de opvallendste momenten van een heleboel toprenners en bekende namen. Geniet mee van het enthousiaste onthaal van Sven De Leijer, het startschot van Renaat Landuyt, de goede benen van Jolien D'Hoore, het gevloek van Greipel, de overmeestering van de Taaienberg, de heroïek van Cancellara en Vanmarcke, en de verbijsterende, alleen voorop finishende Sagan.

Maar de special duikt ook dieper: hoe reageren de supporters wanneer hun favoriet moet opgeven? Hoe gaat de organisatie van De ronde om met onverwachte problemen? En hoeveel wordt er eigenlijk gevloekt in de volkwagens? De ronde 100 toont het allemaal.

36 camera's

Tijdens het draaien van De ronde 100 werden 36 camera’s gebruikt: camera's langs het parcours, kleine camera's bij Frank Hoste, Carl Berteele en Renaat Schotte op de moto’s, camera’s bij wielerfotograaf Kristof Ramon, en in de auto’s bij onder andere Orica-GreenEdge, Tinkoff, Trek-Segafredo, Lotto-Soudal, Etixx-Quick Step en het vrouwenteam Wiggle-High5. Ook werd er vanuit helicopters en een vliegtuig gefilmd voor deze special om zo een compleet beeld te geven van De ronde van Vlaanderen.

De ronde 100: op zondag 26 maart om 21.10 uur op Eén.

De ronde 100 werd gemaakt door Woestijnvis voor Eén.​

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos