De Ridder: een intensief en zenuwslopend moordonderzoek in "De bordeelmoorden"

De Ridder: een intensief en zenuwslopend moordonderzoek in "De bordeelmoorden"

Het vierde en laatste seizoen van De Ridder

 

Op donderdag 8 september start het vierde en laatste seizoen van De Ridder op Eén. En het wordt een bijzondere reeks: ditmaal geen 13 afleveringen met afgeronde verhalen, maar 8 afleveringen met één doorlopend verhaal: de bordeelmoorden.

Wanneer op een avond zes mensen brutaal worden vermoord in luxebordeel de Limbo, gaat substituut Helena De Ridder (Clara Cleymans) op zoek naar de dader. Ze krijgt daarbij de hulp van hoofdinspecteur Zohra El Zarkaoui (Dahlia Pessemiers-Benamar) en een nieuwe onderzoeksrechter, de knappe en doortastende Pieter-Jan Aelbrecht (Joris Van den Brande). 

De schokkende moordpartij in het bordeel betekent het startpunt van een intensief en slopend moordonderzoek.

De Ridder: vanaf 8 september elke donderdag om 21.15 uur op Eén.

Zware beproevingen

Helena en haar collega’s krijgen het tijdens het onderzoek zwaar te verduren. Zohra drong na de aanslag als eerste het bordeel binnen, niet eens wetend of de daders nog ter plekke waren. Ze slaagt er maar niet in om de angst en de schokkende confrontatie met het bloed en de lijken te verwerken. Ze reageert soms agressief en onvoorspelbaar en moet op zoek naar een nieuwe balans in haar leven.

Procureur Yves Bracke (Michaël Pas) heeft al zijn people en management skills nodig om de pers en publieke opinie te woord te staan en intussen zijn troepen in het gareel te houden.

Inspecteur Tony Laeremans (Ivan Pecnik) lijdt steeds meer onder de werkdruk. De altijd nieuwsgierige Manu Coppens (Michael Vergauwen) komt door het smeuïge bordeeldossier opeens in heel nauwe schoentjes terecht.

De zaak vergt ten slotte ook het uiterste van Helena. Wat begint als een spannende en mysterieuze moordthriller mondt uit in een zenuwslopende klopjacht. In de nerveuze en beangstigende finale wordt Helena menselijk en fysiek tot in het extreme op de proef gesteld.

Vreugde, verdriet en verwarring

Tegelijkertijd staat er op persoonlijk vlak ook heel wat voor Helena te gebeuren. Vreugde en verdriet volgen elkaar op: haar zus Cleo (Lynn Van Royen) is hoogzwanger, maar Helena's eeuwige vijand meester Jan Ravenakkers (Lucas Van den Eynde) lijdt aan een levensbedreigende ziekte.

Wanneer hij opeens de banden met haar weer komt aanhalen, worden ze op korte tijd heel erg close. Een erg verwarrende situatie.

Dilemma's in de liefde

Ook op amoureus vlak komt Helena voor grote dilemma’s te staan. Onderzoeksrechter Pieter-Jan Aelbrecht is in alles het tegenovergestelde van de gepensioneerde Van der Zeypen. Hij is knap, doortastend en uiterst efficiënt. Helena werkt graag met hem samen. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij iets voor haar voelt.

Maar dan staat Helena opeens weer oog in oog met een oude geliefde. Ex-havenschepen Thomas De Kuyper (Louis Talpe) is tijdelijk terug in Gent. Na het verkrachtingsschandaal heeft hij in New York een nieuwe carrière uitgebouwd en nu komt hij zijn Amerikaanse verloofde aan zijn moeder voorstellen. Maar de gevoelens tussen hem en Helena laaien onmiddellijk weer hoog op…

Elk slachtoffer heeft een eigen verhaal

Dag en nacht volgen we Helena & co terwijl ze zich steeds dieper ingraven in het dossier. Onder de slachtoffers van de bordeelmoorden bevinden zich drie prostituees, een jonge buitenwipper, een ambtenaar van de BBI en een schimmige Franse zakenman. Een zevende slachtoffer is ernstig verwond, maar zijn leven wordt gered dankzij een snelle en koelbloedige interventie van Zohra.

Elk slachtoffer heeft zijn eigen verhaal, achter elke dode schuilt een mogelijk motief voor de moord.Terwijl de levens van slachtoffers en nabestaanden aflevering na aflevering zorgvuldig worden ontrafeld, ontstaat een waaier aan heel diverse verhalen. We zien in deze rollen onder andere Mathias Sercu, Carry Goossens, Ini MassezLotte Heijtenis en Joren Seldeslachts terug.

De vierde en laatste reeks van De Ridder wordt een reeks van ultieme beproevingen en definitieve levenskeuzes. 

De Ridder: vanaf 8 september elke donderdag om 21.15 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos