Skip to Content
De laatste aflevering van Van algemeen nut: hoe slaagden Luc Appermont en Bart Kaëll erin om hun liefde 30 jaar lang geheim te houden op tv?

De laatste aflevering van Van algemeen nut: hoe slaagden Luc Appermont en Bart Kaëll erin om hun liefde 30 jaar lang geheim te houden op tv?

En de auditie van de jonge Frank Deboosere

Donderdag 8 maart is het de laatste aflevering van Van algemeen nut. Steven Van Herreweghe kreeg meer dan 70 gasten over de vloer en ploegde door meer dan 82.000 uur archiefmateriaal. 

Tweede seizoen

Morgen ontvangt hij onder meer Luc Appermont. Een persoonlijke vriend en de ideale gast om het eerste seizoen af te sluiten, en de kijkers al warm te maken voor een tweede seizoen van Van algemeen nut. 

  • Steven:

“Ik kijk met grote vreugde en fierheid terug op Van algemeen nut. Dat er elke week zo massaal naar ons gekeken werd, geeft veel goesting om opnieuw het rijke VRT- archief in te duiken. Dat zit immers boordevol boeiende mensen, bekende én onbekenden, die we met plezier uitnodigen in een tweede seizoen.” 

Ontdek hieronder wat deze aflevering nog meer in petto heeft via LEES MEER.

In de laatste aflevering van Van algemeen nut ontvangt Steven Van Herreweghe een icoon van de Vlaamse televisie. Luc Appermont presenteerde talloze programma’s voor de openbare en commerciële omroep en hij is de man van Bart Kaëll. Steven is zeer blij met zijn komst:

“Ik ben zeer vereerd want we sluiten in schoonheid af. Luc is een persoonlijke vriend van mij, die over iets heel persoonlijks komt vertellen. Heel straf hoe hij met kwetsbaarheid en vooral veel humor terugblikt op zijn tv-passages met Bart voor de outing.”

Luc Appermont is al sinds 1979 samen met Bart Kaëll. Maar voor het grote publiek zijn ze dat pas sinds 2010. De relatie was misschien geen geheim voor hun goede vrienden en familie, maar voor het grote publiek was het dat wel. Bart en Luc waren vaak te zien in hetzelfde programma. Bart als gast en Luc als presentator. Steven heeft al die fragmenten in het archief uitgezocht en herbekeken en heeft iets merkwaardigs ontdekt.  

  • Frank Deboosere: tijd voor een nieuwe gimmick

Frank Deboosere is al 31 jaar weerman op de openbare omroep en weet als geen ander persoonlijkheid in zijn weerbericht te steken. Maar iedereen moet ergens beginnen: Steven heeft de auditietape van Frank teruggevonden. Het was duidelijk nog wat zoeken voor de jonge Frank Deboosere en hij worstelde vooral met zijn handen in beeld. Frank is de man van de gimmicks: via zijn beroemde eindspreuk of met een verdoken knipoog. Steven vond dat het tijd is voor een nieuwe gimmick in het weerbericht en wil Frank daarbij helpen.

En verder

  • Steven heeft het ook over het bezoek van de paus dat werd afgelast. 24 jaar geleden zorgde dat voor een trauma in Tremelo en vooral bij de man die de paus naar België wist te lokken: Jozef Eraly.
  • En Steven bestelt bij de huis-dj van Studio Brussel DJ Yolotanker een remix van het nummer Boudewijn. Een nummer uit 1981 van Bobby Ranger waar Het Paleis niet mee was opgezet.

Van algemeen nut: donderdag 8 maart om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos