Skip to Content
De hoogtepunten uit de eerste aflevering van Sorry voor alles

De hoogtepunten uit de eerste aflevering van Sorry voor alles

Adriaan zegt "sorry" tegen Ann-Sophie uit Loppem

Op zondag 4 september was de eerste aflevering van Sorry voor alles te zien op Eén. De eerste kandidate waar Adriaan Van den Hoof sorry tegen zegt, is Ann-Sophie, een 23-jarige studente communicatiewetenschappen uit Loppem.

Adriaan Van den Hoof bezorgde Ann-Sophie de verrassing van haar leven. Een maand lang werd haar leven, buiten haar weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Samen met haar vrienden en familie vormden ze een groot complot. Wat is toeval en wat is gemanipuleerd? Is haar beste vriendin wel echt getrouwd? Is Jacky Lafon in haar slaapkamer geweest? En was Ann-Sophie het gezicht van een nationale promocampagne? Dat ontdekte ze in de quiz van haar leven. 

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de eerste aflevering van Sorry voor alles.

1. De verrassing van je leven

Nadat Ann-Sophie een maand werd gevolgd, lokten de programmamakers en haar vrienden haar met een smoes naar de locatie waar de televisieopnames doorgingen. Ann-Sophie dacht gezellig met haar vriend Jonas een nachtje op hotel te gaan. 

Maar dat was niet het geval: de volledige ruimte naast de tv-studio werd omgebouwd tot een hotellobby. Bij een druk op de liftknop kwam Ann-Sophie voor de verrassing van haar leven te staan: de valse wand ging omhoog en het spel kon beginnen.

2. Jani mee in het complot

Ann-Sophie deed enkele maanden geleden mee aan een selectie voor een programma dat nooit op televisie zal komen. Die selectiegesprekken waren namelijk de start van Sorry voor alles en dienden als smoes om de deelnemers beter te leren kennen. Tijdens dat selectiemoment kreeg Ann-Sophie heel wat vragen voorgeschoteld, en met haar antwoorden gingen de programmamakers in de eerste ronde aan de slag, want: “Gezegd is gezegd.”

Een van de vragen die Ann-Sophie toen kreeg, was: “Met welke kledij zou je nooit over straat lopen?” In haar antwoord gaf ze mee dat ze bijvoorbeeld nooit een groene rok, een rode polo en oranje blazer zou dragen. Een uitdaging voor het Sorry voor alles-team, waar ze graag modegoeroe Jani voor inschakelden. En als Jani je een rode polo aanraadt, kan je dan wel weigeren? Jani voelde zich achteraf wat schuldig:

Ze lijkt wel iemand die ontslagen is uit PlopsalandIk brand in de hel. Ik voel me zo slecht. Wat heb ik gedaan, dat was zo een toffe, en ik heb die zo mottig gemaakt!

3. Jezelf tegenkomen

Als kandidaat in Sorry voor alles kan je al wel eens jezelf tegenkomen. Maar dat werd in deze aflevering wel heel erg letterlijk genomen. De makers zochten een look-a-like van Ann-Sophie, die "toevallig" naast haar in een cafeetje zat. Ann-Sophie was onder de indruk van de ontmoeting met haar dubbelgangster. Maar toch had ze niets door:

Dit is zo toevallig! Het is echt megaraar. Alsof er hier ergens een camera hangt. 

4. "Amerika ist wunderbar!"

“Heb je zin om een reis naar Amerika te winnen?” Veel meer was er niet nodig om Ann-Sophie op een rodeostier te krijgen en haar luidkeels te doen meezingen met het Rammstein-nummer "Amerika." Maar: misschien wint ze op het einde van Sorry voor alles wel echt een reis naar de Verenigde Staten?

5. Alles voor Roel Vanderstukken

Ann-Sophie werkt regelmatig als promomeisje op events, en werd gevraagd om te werken op een privé-feestje van Roel Vanderstukken. Als grote fan van hem was ze onmiddellijk bereid om alles te doen wat hij vroeg. Nadat ze al een slang in haar nek gezwierd kreeg en even mee toneel moest spelen om de "oma" van Roel Vanderstukken gerust te stellen, kreeg ze een nog wel heel speciale vraag: wilde ze zich als special act op het feestje van Roel in een sarcofaag verstoppen, en er pas uitkomen wanneer de muziek zou starten? 

Wat Ann-Sophie niet wist, is dat de muziek nooit zou beginnen. Hoe lang houdt Ann-Sophie het vol in de sarcofaag? Tot grote verbazing van Roel en van de familie en vrienden van Ann-Sophie, blijft ze geduldig in het donker wachten. Uiteindelijk wordt Ann-Sophie, die blijkbaar over een engelengeduld beschikt als het om Roel Vanderstukken gaat, na een volledig uur uit de sarcofaag gehaald door Roels "manager". 

6. Jacky Lafon in de camion

Een hele aflevering lang zijn er al heel wat onwaarschijnlijke dingen gebeurd, maar in de laatste ronde stelt Adriaan nog eens de vraag: "Wat is er echt gebeurd?" Een van de vragen daarbij was: heeft Jacky Lafon haar tanden gepoetst met jouw tandenborstel, staat je hond op de cover van Woef, of hebben we al jouw meubels te koop gezet? Het resultaat was niet helemaal wat Ann-Sophie kon verwachten…

7. Niet getrouwd!

De grootste verrassing van de eerste aflevering: een volledig huwelijk werd geënsceneerd. De beste vriendin van Ann-Sophie, Lisa, en haar vriend Robin, besloten om mee in het complot te stappen en een nephuwelijk op poten te zetten. Ann-Sophie was vereerd toen ze gevraagd werd als getuige. Helaas was het dus nep. En dat had Ann-Sophie op verschillende momenten kunnen zien. Om het goed te maken, belooft haar vriendin Lisa: 

Als ik ooit echt trouw, mag je zeker getuige zijn!

8. Bloedstollende finale: alle prijzen binnen

Ann-Sophie was een aanstekelijke eerste kandidate. In een bloedstollende finale ging ze in de laatste seconde met alle prijzen naar huis: onder andere 1800 Ferrero Rochers, een paal om aan te paaldansen, een shoppingweekend, en... haar gedroomde reis door de Verenigde Staten. Nu afwachten hoe de tweede kandidaat het er volgende week vanaf brengt.

Onuitgezonden extra's: hoe reageert Ann-Sophie op de eerste beelden?

Hoe reageerde Ann-Sophie toen ze de allereerste stiekeme beelden van zichzelf te zien kreeg? Dit werd niet op tv getoond, maar haar reactie is na de aflevering terug te vinden in een video op het syndicatieplatform. 

Voor andere extra content en onuitgezonden materiaal kunnen de kijkers terecht op de Facebookpagina van Sorry voor alles en op Eén.be.

Sorry voor alles: elke zondagavond om 20.30 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos