De acht talenten halen nog één keer alles uit de kast in 'Voor de leeuwen'

De acht talenten halen nog één keer alles uit de kast in 'Voor de leeuwen'

Wie van de acht maakte het meest indruk op Bart De Pauw, Sven De Ridder, Maaike Cafmeyer, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts en Urbanus?

Op donderdag 19 oktober zetten de acht jonge talenten van Voor de leeuwen nog één keer alles op alles om de lach van het publiek én de eregast te veroveren. Niemand minder dan Bart De Pauw kiest wie voor hem de Zilveren Leeuw mee naar huis mag nemen.

In deze laatste aflevering reikt Bart De Pauw ook de Gouden Leeuw uit aan het talent dat over de hele lijn het meest indruk maakte. Bart laat zich hiervoor bijstaan door de eregasten van de voorbije afleveringen. Juryvoorzitter Sven De Ridder vat hun mening samen:"Ze maakten alle acht indruk en ze hebben allemaal heel veel doorgroeimogelijkheden. Ze bezitten allemaal een 'sparkle' waarmee ze een heel bos in vlammen kunnen zetten." Ook het publiek kiest mee wie van de acht talenten het meest kon overtuigen.

Hieronder vindt u hun parcours in een notedop én de mening van presentator Bart Peeters.

Voor de leeuwen, donderdag 19 oktober om 20.40 uur op Eén.

Nic De Houwer

Nic De Houwer maakte meteen indruk met zijn zelfgeschreven lied voor Maaike Cafmeyer. Hij bracht niet alleen Drs.P tot leven, hij photoshopte er ook een hilarisch filmpje bij. Verder had de treinbestuurder de hand in verschillende openingsnummers, waaronder een verbluffende Urbanus-medley, ontpopte hij zich tot demonische quizmaster in de 'Sven De Ridder-quiz' en zorgden zijn weergaloze imitaties voor een pijnloze bevalling van Tine Embrechts.

Nic kreeg een Zilveren Leeuw van Maaike Cafmeyer.

Pieter Verelst 

Pieter Verelst heeft het voor wereldleiders: Jezus in een moderne versie van het Laatste Avondmaal, Napoleon als sidekick van Jade en (vooral) Hitler in een hommage aan Mel Brooks veroverden moeiteloos het hart van het publiek in De Centrale in Gent. De zwangere Tine Embrechts kreeg Pieters gevoelige kant te zien in de pianoballade Ik wil uit je komen en Bart De Pauw kreeg een lesje virtuoze mondgitaar. 

Pieter kreeg een Zilveren Leeuw van Sven De Ridder.

Dries De Vis

Dries De Vis verstomde het publiek meermaals met zijn enorme stembereik. Urbanus ontdekte hoe Bakske vol met Stro zou klinken mocht Koen Wauters er zich mee bemoeien en voor Maaike zong hij de sterren van de hemel op haar officieuze begrafenis. In de filmpjes maakte hij onder meer indruk als manager van Sven De Ridder en als sidekick van Dimitri Leue in de Galaxy in Tienen.

Dries kreeg een (gedeelde) Zilveren Leeuw van Urbanus.

Jade Mintjens 

Jade Mintjens is de benjamin van het gezelschap. Toch profileerde de achttienjarige zich ongegeneerd tot opvolgster van de helaas vroegtijdig overleden Maaike Cafmeyer. Haar lied over vrouwen van 1m78 bleek zeer herkenbaar voor Tine Embrechts en haar stand-up over buitenaards leven vond Adriaan Van den Hoof... buitenaards. Samen met Dries schitterde Jade week na week in de afsluitende sketch van Voor de leeuwen: de 'Dienst Kijkgeluk'.

Jade kreeg een Zilveren Leeuw van Adriaan Van den Hoof.

Peter Hens 

Peter Hens kwam (uit de Kempen), zag (dat het goed was) en overwon (met zijn zoektocht naar BV-korting in de finale aflevering). Zijn dronkenmanslied Tien Trappisten zou niet misstaan in 'Het Witte Paard' (dixit Sven De Ridder) en ondanks een falend achtergrondkoor maakte hij van Liefde voor Muziek toch Maaike Cafmeyers nieuwe lievelingsnummer.

ONDER EMBARGO TOT 19.10 om 21.30 UUR: Peter kreeg een Zilveren Leeuw van Bart De Pauw.

Ariane Van Hasselt 

Ariane Van Hasselt viel niet alleen op door haar vlammende haarkleur en opvallende tattoo, maar ook door haar autoharp en talent voor onder water zingen. Haar zelfgeschreven liedjes ontroerden Urbanus en inspireerden Sven De Ridder tot een staande ovatie. Arianes rol als Tupperware/Upperdare-consulente zorgde dan weer voor een hit op het internet.

Ariane kreeg een (gedeelde) Zilveren Leeuw van Urbanus.

Lander Severins

Lander Severins veroverde menig hart met zijn eeuwig twinkelende ogen en blonde krullen. Zijn 'Lander op een Ander' evolueerde van geïmproviseerde gastbijdrage tot vast item dat vooral bij het jonge publiek zeer gesmaakt werd. Dat er ook een onvervalste Pharrell Williams in hem schuilt, bewees hij met zijn ode aan Adriaan Van den Hoof.

Lander brengt op 19 oktober zijn eerste eigen cd uit, Maanlander.

Anouck Luyten groeide elke week meer in haar rol. Als een duiveltje-in-een-doosje imponeerde ze eerst Sven De Ridder, later ook alle andere eregasten. Hoogtepunten waren haar eigenzinnige interpretaties van cultfiguren als 'Ons Irene' in de Jordi Bosmansshow, 'Animal' uit de Muppet-Show en de dochter van de 'Man van Melle'.

Anouck kreeg een Zilveren Leeuw van Tine Embrechts.

Bart Peeters is gelukkig de vakjury niet

Presentator Bart Peeters is vooral blij dat hij niet moet kiezen:

"Ik ben de vakjury niet, maar na zes weken ben ik serieus onder de indruk van de veelzijdigheid van de acht jonge, frisse, nieuwe talenten van Voor de leeuwen”.

Maar stel dat Bart Peeters het voor het zeggen had, wie zou hij dan kiezen?

Jade!

"Want, hoewel ze maar 18 is, kan ze echt grappig singersongwriten, echt acteren en echt eigenzinnig stand- uppen."

Nic!

"Want hij is een onthutsend goede imitator, een echte muzikant en hij heeft gespierde kennis van alle aspecten van de humor."

Lander!

"Want hij is de veelzijdigheid zelve, zijn humor en beeldtaal zitten zelfs al in het post-tv-tijdperk, hij is de grappigste digital native die ik ken."

Arianne!

"Want ze is het Vlaamse antwoord op Bette Middler."

Anouck!

"Want ze is een oerdegelijke comédienne die van elke rol weer haar lijfrol maakt."

Pieter!

"Want hij is nu al een bekroond en succesvol cabaretier in Nederland: hoog tijd dat Vlaanderen hem ontdekt."

Dries!

"Want hij knoopt aan bij de klassieke humortraditie en voegt er een aanstekelijke laag jong enthousiasme aan toe."

Peter!

"Want hij zou in zijn ééntje wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor de heropstanding van De Volkskomiek."

"Kortom : Gelukkig ben ik de vakjury niet…!" (Bart Peeters)

 

Voor de leeuwen - finale, op donderdag 19 oktober om 20.40 uur op Eén.

Voor de leeuwen is een programma van Dedsit voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos