UPDATE De 12de man is klaar voor de finaleweek

UPDATE De 12de man is klaar voor de finaleweek

Nog vier teams maken kans op gratis tickets voor het EK voetbal in Frankrijk

Deze info staat onder embargo tem maandagavond 11 april, 22.50 uur.

Op donderdag 14 april weet de kijker welke sympathieke quizploeg van 'De 12de man' gratis naar alle groepswedstrijden mag van de Rode Duivels op het EK voetbal in Frankrijk. De 4 overgebleven ploegen strijden in twee halve finales en een finale voor die fantastische hoofdprijs. De halve finales worden gespeeld op dinsdag en woensdag en de finale op donderdag.

Wordt het de ploeg leerkrachten uit Roeselare, de gevangenismedewerkers uit Dendermonde, de badmintonners uit Nieuwkerken-Waas of de carnavalsgroep uit Aalst?

De 12 de man, de finaleweek: van dinsdag 12 april tot en met donderdag 14 april, rond 22 uur op Eén

Karl Vannieuwkerke ging de afgelopen weken in De 12de man op zoek naar de beste quizzers van Vlaanderen, en komt volgende week donderdag eindelijk te weten wie de winnaar is. Na de twee halve finales, op dinsdag 12 en woensdag 13 april, spelen de twee beste teams op donderdag 14 april de finale van De 12de man. De winnende ploeg mag naar alle groepswedstrijden van de Rode Duivels op het EK

Dinsdag 12 april: Eerste halve finale tussen MSKA Roeselare en St.Jacob 26, met Maaike Cafmeyer en David Galle als gasten

  • MSKA Roeselare

MSKA Roeselare bestaat uit jonge West- Vlaamse leerkrachten die door hun job uiteraard al een flinke voorsprong hebben wat parate kennis betreft. Zijn ze deze keer hun zenuwen de baas ? In de voorrondes bleek dat niet altijd het geval en bracht een flinke dosis geluk altijd redding. Hun mascotte Andy is er in ieder geval opnieuw bij in deze halve finale. De man wist in geen van de drie vorige rondes ook maar één juist antwoord te geven, maar is ondertussen uitgegroeid tot absolute geluksbrenger.

St. Jacob 26 (Oudenaarde)

St. Jacob 26 is een ploeg genoemd naar het adres van de gevangenis van Dendermonde. Het team bestaat uit een aantal flink uit de kluiten gewassen cipiers. Stuk voor stuk stoere kerels met een grote mond, een klein hartje en een heerlijk gevoel voor humor. Hun parcours begon wat aarzelend, maar ondertussen staan ze serieus onder stoom. Toch was het ook voor hen in de kwartfinale met de hakken over de sloot. Cipier Danny stak zijn zwak voor Danira Boukhriss niet onder stoelen of banken, maar de echtelijke ruzie die daarop volgde had blijkbaar niet al te veel invloed op de kwalificatie voor deze halve finale.

Woensdag 13 april : tweede halve finale tussen GSF Sportief (Nieuwkerken-Waas) en Speedy Onions (Aalst) met als gasten Cath Luyten en Zouzou Ben Chikha

  • GSF Sportief (Nieuwkerken-Waas)

De ploeg van GSF sportief is een verzameling kwikzilveren badmintonners uit Nieuwkerken-Waas. Voor alle duidelijkheid, het sportieve van die hobby is voor hen louter bijkomstig. De keuze voor badminton is vooral gebaseerd op de beperkte afmetingen van het terrein, waardoor de sportieve inspanning door het kleine veld tot een minimum herleid is. De plaats in de halve finale van 'De 12de man' was niet meteen hun eigen verdienste. Geblunder van de tegenstander bij  de laatste vraag in de kwartfinale zorgde ervoor dat GSF Sportief zich zonder te scoren toch plaatste. Of dat hun zelfvertrouwen heeft aangetast valt af te wachten. Sterspeler Bram liet alvast wel weten dat het “niet halen” van de finale, zijn toekomstige huwelijk wel eens ernstig op de helling zou kunnen zetten.

  • Speedy Onions (Aalst)

De mannen van Speedy Onions zijn  dan misschien een uitgelaten carnavalsgroep, dat maakt ze zeker niet minder competitief. Van de vier halve finalisten zijn zij misschien wel het meest gebrand op die ultieme hoofdprijs. Als ze de finale halen, hebben ze beloofd om zich te verkleeden als Voijl Jeannetten voor de hele duur van de finale.  Maar zover zijn we nog niet. Eerst moeten ze GSF Sportief nog aan de kant zetten. 

Donderdag 14 april: de finale, met Tom Waes en Maaike Cafmeyer als gasten

De finale van De 12de man wordt ongetwijfeld even bloedstollend als de halve finales. Tom Waes en Maaike Cafmeyer zijn de bekende medespelers van dienst. De twee beste ploegen uit de halve finales strijden voor de overwinning.

Wie wordt de ultieme twaalfde man van onze Rode Duivels in Frankrijk? 

De 12 de man, de finaleweek: van dinsdag 12 april tot en met donderdag 14 april, rond 22 uur op Eén

 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos