Skip to Content
Dagelijkse zomerkost: elke dag een nieuwe keuken voor Jeroen Meus

Dagelijkse zomerkost: elke dag een nieuwe keuken voor Jeroen Meus

Het team van Dagelijkse kost heeft veelbelovende vakantieplannen. Jeroen Meus kiest dit jaar namelijk voor een heuse staycation en trekt langs twintig bestemmingen dicht bij huis. Meer nog: hij bezoekt elke dag een andere gastvrije Vlaming die de deuren en lades van zijn keuken wagenwijd openzet voor een heerlijke portie Dagelijkse zomerkost.

Reizen in eigen land zit in de lift, en dat is terecht. Ons land heeft immers zoveel moois te bieden. Ook Eén-kok Jeroen Meus houdt het deze zomer lekker lokaal. Na vijf weken in het zonnige Spanje vorig jaar trekt Jeroen er deze zomer op uit in eigen land. Daarvoor ging hij op zoek naar Vlamingen die hem wilden ontvangen in hun eigen keuken. Een oproep die met veel enthousiasme onthaald werd door meer dan 3.000 geïnteresseerden. Van Lommel tot Ieper en alles daartussen: locaties genoeg om een culinaire roadtrip langs twintig Vlaamse gemeenten uit te stippelen.

De Vlaamse keuken zoals hij is

In elke aflevering zal Jeroen op een andere locatie achter een ander fornuis staan: bij studenten op kot, in de sportschool en zelfs in het rusthuis. Met het kookgerei dat hij daar ter beschikking heeft, maakt hij heerlijke, zomerse kost klaar voor zijn gasten. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs op zeeklassen in Nieuwpoort om verse soep te maken. Stijn en Ruben schakelen Jeroens hulp in om de ploeg van Volley Knack Roeselare te verrassen met verse hamburgers. In Mortsel trakteert hij alle bewoners van rusthuis Mayerhof op heerlijke hapjes met smaken van vroeger.

Natuurlijk gaat Jeroen ook langs bij enkele Vlamingen thuis. Bij Roos in Noorderwijk staat er bijvoorbeeld smeuïge pasta carbonara met asperges en verse erwtjes op het menu. Inge en Philippe uit Herent krijgen dan weer een hemelse, witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen geserveerd.

Een zomer vol kostbare momenten

“Mijn vele zomerse herinneringen zijn kostbaar”, vertelt Jeroen. “We hadden bijvoorbeeld een busje van Volkswagen waarmee we op vakantie gingen. We aten ook zelden of nooit op restaurant maar altijd in het wild of op een camping. Of we smeerden lunchpakketten om mee te nemen naar het strand.”

“Eten leeft, troost, charmeert, blust en viert. Eten is dus ook verbinden. Verbinden met mensen," aldus Jeroen. En laat dat nu net een belangrijke factor zijn die meer dan ooit aanwezig zal zijn in Dagelijkse zomerkost!

Benieuwd naar de zomerse staycation van Jeroen? Volg hem op de voet via de Facebookpagina en het Instagramaccount van Dagelijkse kost! Alle recepten van Dagelijkse zomerkost verschijnen ook op de website dagelijksekost.be.

Dagelijkse zomerkost zelf in huis halen? Het boek ‘Zomerkost’ (WPG Uitgevers) is nu overal te koop.

Dagelijkse zomerkost, van 1 juli t.e.m. 27 juli, elke werkdag na het journaal van 19 uur op Eén.

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos