Café Werchter op woensdag 24 juni: opnieuw een special in deze laatste week van Café Corsari

Café Werchter op woensdag 24 juni: opnieuw een special in deze laatste week van Café Corsari

Years & Years, Selah Sue, Guy Swinnen en Jeroen Meus in Café Werchter

Dinsdag 23 juni 2015 — De laatste week van Café Corsari wordt er eentje met nog enkele extra's:

Op woensdag zet Café Corsari de traditie van de maand juni verder en komt er een nieuwe special met dit keer de focus op Rock Werchter. En op donderdag is het tijd voor de allerlaatste Café Corsari. Voor één keer zullen Tomas en Freek nog eens zij aan zij presenteren.

Al meer dan 40 jaar trekt zowel jong als oud naar de wei. Aan de vooravond van de start van het grootste Belgische festival schuiven één voor één gasten aan tafel die een link hebben met het festival.

  • Selah Sue kwam onlangs met haar langverwachte tweede album ‘Reason’. Hiermee staat ze zaterdag in de KLUB C van Werchter. Wat zijn haar festivalervaringen en hoe klinkt haar nieuwste single?
  • Guy Swinnen stond in 1983 met zijn toen nog beginnend groepje “The Scabs” op Torhout-Werchter.  Ze stonden er toen tussen internationale topnamen zoals Simple Minds, U2, Peter Gabriel, John Cale, Eurythmics en Van Morrison. Voor Guy Swinnen nog altijd het mooiste moment van zijn loopbaan.
  • Café Werchter stuurt “ons Cath”, stamgaste Cath Luyten dus, al even vooraf naar de weide in Werchter om de sfeer te proeven en live verslag uit te brengen tussen de toestromende kampeerders.
  • Achter de schermen zijn er de voorbije weken al bergen werk verzet, zeker ook door de podiumbouwers van Stageco. “Founding Father” Hedwig De Meyer heeft de fijnste verhalen over de verschillende Werchter-edities. De podiumbouwer groeide uit tot wereldleider in de rock- en concertbusiness.
  • En als toetje op de festivaltaart: de Britse belofte voor 2015 die donderdag op Werchter staat: “Years & Years”. Ze volgen in de lijst van “BBC Sound Of”  winnaars op zoals Sam Smith, Ellie Goulding en Jessie J.Ze. Ze zijn bekend van hun aanstekelijke nummer “King”. Het Londense trio doet een generale repetitie in Café Werchter- voordat ze donderdag KLUB C doen ontploffen.

En  verder: verschillende Werchter-getuigenissen van bekende Vlamingen, een handleiding voor een eerste festivalbezoek van Studio Brussel-presentatoren Stijn Van de Voorde en Siska Schoeters - en ook met tv-kok Jeroen Meus halen we graag wat herinneringen op. 

#werchterwijsheid

  • Dit keer maakt de kijker kans op één van de laatste combitickets en een perfecte kampeeruitrusting. Daarvoor moet hij vanaf woensdag op twitter zijn Werchter-wijsheid of tip delen mét rijm via de hashtag #werchterwijsheid. De leukste tweets worden gedeeld tijdens de uitzending. En nog tijdens de uitzending wordt de winnaar bekendgemaakt die vanaf donderdag op de wei mag flaneren dankzij Café Corsari.

Café Corsari: van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Café Corsari is een programma van Eyeworks en VRT Televisie voor Eén.

Credits: Joris Bulckens for Rock Werchter 

Café Werchter (c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT