Café Courtois op woensdag 17 juni

Café Courtois op woensdag 17 juni

Café Corsari staat woensdag in het teken van de doelman van 100 miljoen: Thibaut Courtois

Dinsdag 16 juni 2015 — Café Corsari brengt ook deze woensdag, 17 juni, een special en zet dit keer onze keepertrots bij de Rode Duivels Thibaut Courtois in de kijker. Pas raakte nog bekend dat zijn Londense club Chelsea FC een astronomisch bedrag op zijn hoofd plakte van 100 miljoen euro. 

Kim Clijsters, Guy Martens en Valérie Courtois

Café Courtois wordt een uitzending met allemaal gasten die op één of andere manier verbonden zijn met Thibaut Courtois. Zo komt zijn vroegere keeperstrainer Guy Martens langs. 

Thibaut Courtois:

“Hij is voor mij de beste keeperstrainer ooit... Het is mede dankzij Guy dat ik hier nu zit.”

Ook onze andere Limburgse trots Kim Clijsters schuift mee aan tafel. Samen hebben ze het over topsport, de combinatie tussen school, sport en familie. Ze voetbalden zelfs nog samen in de tuin van Courtois, zo’n 10 jaar geleden.

Het grootste deel van de familie van Thibaut Courtois zit deze week in Baku voor de Europese Spelen. Zijn zus, Valérie Courtois, is er actief met het vrouwen volleybalteam , de ‘Yellow Tigers’ en dus wordt er geskyped met haar vanuit Baku.

Net zoals bij de vorige speciale uitzendingen van Café Corsari speelt de verrassing een rol. De kijker weet deze specials van Café Corsari duidelijk te waarderen. Café Coucke en Café Tura haalden recordcijfers van 35,7% en 36,8% marktaandeel, met telkens bijna 700 000 kijkers.

#CafeCourtois

De VRT-website Sambal.be ontwikkelde een speciale tool waarmee je je creatief kan uitleven door een foto van Courtois op een bestaande achtergrond te plakken! Alle info hierover staat morgen online op een.be/cafecorsari en via de sociale media.

Wie vanaf morgen zijn of haar Courtois-foto via de hashtag #CafeCourtois deelt, maakt kans op exclusieve –persoonlijke- prijzen waaronder zijn laatste wedstrijdshirt en gesigneerde keeperhandschoenen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending.

Thibaut Courtois:
“Het is altijd fijn om nog eens terug in België te zijn. Nu is het wel voor een heel korte doortocht, maar ik ben dan ook wel heel blij om te horen dat er veel oude bekenden en familie en vrienden naar Café Courtois komen. Het wordt een fijne hereniging met een heleboel mensen. Ik kijk er enorm naar uit!”

Café Corsari: van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Café Corsari is een programma van Eyeworks en VRT Televisie voor Eén.

Café Courtois - "We hebben allebei dezelfde doelstelling"

Café Courtois (c) VRT
Café Courtois (c) VRT
Café Courtois. (c) VRT