Buurman, wat doet u nu?: van showbizzprins Gordon over topmodel Kim Feenstra tot cabaretier Jan Jaap van der Wal

Buurman, wat doet u nu?: van showbizzprins Gordon over topmodel Kim Feenstra tot cabaretier Jan Jaap van der Wal

Cath Luyten keert in tweede seizoen terug naar Nederland en gaat op bezoek bij zeven intrigerende Nederlanders

Na een gesmaakte reünie met haar tweede vaderland en een warme ontvangst thuis bij Nederlandse sterren als Josje Huisman, René van der Gijp en Frans Bauer vorig jaar, heeft Cath Luyten de smaak van beschuit en peperkoek flink te pakken. Want vanaf maandag 6 februari keert ze terug naar Nederland in een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu?

Op een boeiende reis langs polders en wadden, gaat Cath opnieuw langs bij zeven bekende, intrigerende Nederlanders en deelt met hen twee dagen en een nacht. In de miljoenenvilla van Gordon, maar ook gewoon in de caravan naast Jan Jaap van der Wal.

Ook in deze tweede reeks Buurman, wat doet u nu? gooien zeven Nederlandse gastheren en -vrouwen met naam en faam hun deuren wagenwijd open voor bezoek uit België: showbizzprins Gordon, presentatrice Wendy van Dijk, acteur Jeroen Krabbé, mediafenomeen Patty Brard, komiek Jan Jaap van der Wal, topmodel Kim Feenstra en cabaretier Freek de Jonge.

Cath Luyten: "Nederlanders zijn van nature al iets openhartiger en directer dan de meeste Vlamingen. Als een Nederlander dan ook nog eens twee dagen zijn huis voor je open zet, weet je soms niet wat je allemaal hoort en ziet."

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 6 februari elke maandag om 21.25 uur op Eén.

Zeven nieuwe buren

Zeven weken lang passeren zeven bekende Nederlanders de revue. Op maandag 6 februari bijt Gordon de spits af. Cath gaat dit seizoen langs bij:

  • Gordon – Nederlandse showbizzprins en een schaamteloos verbaal woelwater
  • Wendy van Dijk – vrouw achter Ushi en de leading lady van de Nederlandse tv
  • Jeroen Krabbé – acteur, Hollywoodicoon en kunstschilder
  • Patty Brard – voormalig sexsymbool en blijvend mediafenomeen
  • Jan Jaap van der Wal –  spitsvondige komiek met de nuchterheid van een Fries
  • Kim Feenstra – topmodel en de mooiste vrouw van Nederland
  • Freek de Jonge – cabaretier en wereldverbeteraar voor altijd

Cath Luyten:

Een heel leuke ontmoeting was die met Wendy van Dijk: zelden ben ik een vrouw tegengekomen met meer energie dan zij. Ik werk ook vaak hard, maar voor wat zij allemaal klaarspeelt, heeft een normaal mens drie levens nodig!

En ook de andere Nederlanders waar ik op visite ging, waren stuk voor stuk mensen met een intrigerend verhaal. Fantastisch dat ze mij even meenamen in hun wereld.

Gordon (06/02)

Cath klopt aan aan bij ex-zanger, presentator en showbizzfenomeen Gordon in zijn overmaatse luxevilla in Blaricum, het Hollywood van Nederland. Cath blijft er twee dagen logeren en wordt overspoeld door warme hartelijkheid en grofgebekte eerlijkheid.

Wendy van Dijk (13/02)

Wendy van Dijk, bij ons beter bekend als de hilarische, Japanse sterreporter Ushi Hirosaki, is zelf een superster in Nederland als tv-presentatrice, actrice, ambassadrice en eindredactrice van haar eigen magazine Wendy. Cath Luyten stapt een dag mee in de rollercoaster die Wendy's agenda is.

Jeroen Krabbé (20/02)

Acteur Jeroen Krabbé veroverde Hollywood en stond op de filmset met wereldsterren als Harrison Ford, Richard Gere en Kim Basinger. In de herfst van zijn leven verkiest hij de stille rust van zijn schildersatelier in Amsterdam boven het internationale sterrenbestaan. Cath Luyten is er een van zijn zeldzame bezoekers.

Patty Brard (27/02)

Patty Brard maakte in de jaren ’70 furore als bloedmooie zangeres van het Nederlandse meidentrio Luv’. Met hun hit You’re the greatest lover veroverden ze de wereld en de harten van heel wat mannen. Patty werd een sexsymbool en genoot met volle teugen van het succes. Vandaag, veertig jaar later, probeert ze die wellust van vroeger te compenseren. Cath zoekt haar op en vindt haar niet toevallig in een fitnesszaak.

Jan Jaap van der Wal (06/03)

Nederland heeft een grote geschiedenis als het gaat over stand-up comedy. Een van de meest recente exportproducten op dat vlak is Jan Jaap van der Wal. De geboren Fries leerde al snel hoe iemand met een hazenlip dankzij humor de wereld kan veroveren en palmde intussen al België in. Samen met Cath keert hij terug naar zijn jeugd in het hoge Noorden van Nederland, het waddeneiland Vlieland.

Kim Feenstra (13/03)

Topmodel Kim Feenstra legde als tiener een hobbelig parcours af tot ze in 2007 werd verkozen tot Holland’s Next Top Model. Sindsdien reist ze de wereld rond voor fotoshoots van internationale modemagazines en gerenommeerde kledingmerken. Zelden is ze nog eens een weekje thuis, maar als het zo is, nodigt ze Cath graag uit om samen met haar de straten van Amsterdam onveilig te maken.

Freek de Jonge (20/03)

Eind jaren ’60 brak Freek de Jonge door aan de zijde van Bram Vermeulen als Neerlands Hoop in Bange Dagen. Met geëngageerd cabaret ging hij op de barricades staan en probeerde hij Nederland een geweten te schoppen. Meer dan veertig jaar later staat hij nog altijd op de planken en is hij nog even druk in de weer. Cath laat zich twee dagen meeslepen in het kielzog van de eeuwige wereldverbeteraar.

 

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 6 februari elke maandag om 21.25 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu? is een programma van De Mensen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos