Buurman, wat doet u nu?: "Ik vind alles leuk wat stout en wat lekker is"

Buurman, wat doet u nu?: "Ik vind alles leuk wat stout en wat lekker is"

Cath Luyten op bezoek bij zangeres Patty Brard

Patty Brard maakte in de jaren ’70 furore als de bloedmooie zangeres van het Nederlandse meidentrio Luv. Met de hit You’re the greatest lover veroverden ze de wereld én de harten van heel wat mannen. Patty werd een sexsymbool en genoot met volle teugen van het leven dat daarbij hoorde. Vandaag, 40 jaar later, probeert ze die wellust van vroeger te compenseren. Cath zoekt haar op en vindt haar…in een fitnesszaak.

Cath wordt er hartelijk ontvangen door Patty, van kop tot teen in sportkledij. Ze maakt zich klaar voor een stomende sessie Bodytec: fitnessoefeningen in een pak dat je spieren onder stroom zet. Gezonde zelfpijniging, maar voor Patty is het een bijna dagelijkse routine. Niet helemaal uit eigen beweging, want Antoine van de Vijver, Patty’s vierde echtgenoot, is de drijvende kracht achter de gezonde voornemens van zijn vrouw. Op weg naar huis, nog nazwetend, vertelt Patty: ‘Antoine is mijn redding geweest. Want ik ben een beest. Ik vind alles leuk wat stout en wat lekker is. En alles wat lekker is, is niet goed voor mij.’

Buurman, wat doet u nu? maandag 27 februari om 21.35 uur op Eén.

Zondag zondigdag

Thuis, in het het luxe-kasteel van Patty, gelden gelukkig andere wetten. Want het is zondag en dat is ‘zondigdag’ ten huize Brard. Een dag waarop al het harde werk van een volle week teniet wordt gedaan. Patty nodigt een paar vrienden uit voor een culinaire Nederlandse avond met Hollandse stamppot, rookworst en liters gin-tonic op het menu.

 Als het even kan, denk ik alleen maar aan gezelligheid, eten en drinken. Ik zal jullie Belgen eens laten zien waar wij Nederlanders van gemaakt zijn. Van rotzooi! 

Een slordige 3000 kilocalorieën later wordt er luidkeels gezongen aan tafel door de gasten, maar een polonaise kan er net niet meer af.

Pillen als ontbijt

‘s Ochtends ontwaakt Cath een tweede keer als ze in de badkamer een levensgrote poster van de jonge, naakte Patty ontwaart. Het is een erfenis uit de Playboy van september 1988 en het maakt een badkamerbezoek in villa Brard nog onweerstaanbaarder. Het contrast met nu, 30 jaar later, is schril. Patty laat het niet aan haar hart komen. Toch gluurt het gezondheidsspook om iedere hoek in Patty’s huis vol verleidingen. Als ontbijt heeft manlief Antoine chlorella, spirulina en staxine op een bedje van resveratrol klaargezet. Een hypergezonde shake dient om alles door te spoelen. Pil per pil slikken Cath en Patty hun ontbijtje naar binnen.

Zwarte bladzijde

Patty is niet meer het sexsymbool van weleer, maar leeft wel nog altijd de celebrity-droom van toen. Cath leeft die droom twee dagen met volle teugen mee. Slechts één ding maakt Patty ongelukkig: de ruzie met haar dochter Priscilla, die ze al zes jaar niet meer heeft gezien. De Nederlandse roddelpers smult er gulzig van.

Ik heb een olifantenhuid gekregen tegen mensen die me stom en ordinair noemen, maar als het over mijn eigen dochter gaat, zijn dat dolksteken. Daar kan ik van vol schieten. Het moet nu maar eens ophouden. Zes jaar is lang, hoor.

Het is de enige zwarte bladzijde die Patty nog moet omslaan in het sprookje dat haar leven is.

Buurman, wat doet u nu? maandag 27 februari om 21.35 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu? is een programma van De Mensen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos