Buurman, wat doet u nu?: "Ik ben heel eerlijk: als ik geen borsten had, had ik de rol in Flodder nooit gekregen."

Buurman, wat doet u nu?: "Ik ben heel eerlijk: als ik geen borsten had, had ik de rol in Flodder nooit gekregen."

Cath Luyten op bezoek bij Tatjana Simic in Monaco

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten op zoek naar de dame die zorgde voor de titel van haar programma: Tatjana Simic sprak de legendarische woorden uit in de film Flodder. Cath bezoekt Tatjana in Monaco, waar ze nu al drie jaar woont, in een van de meest imposante gebouwen van het Vorstendom. "Alles kan in Monaco. Het is een soort Disneyland voor volwassenen." 

Tatjana laat Cath binnen in haar luxueuze appartement en in haar leven. Ze vertelt over haar rol in de film Flodder en vooral over de bewuste scène. Daar had ze veel zenuwen voor: "Ik heb gehuild voor de opnames." 

Voordat Tatjana naar Monaco verhuisde, woonde ze in Nederland. Maar oorspronkelijk komt ze uit Zagreb. Waarom ging ze daar weg met haar moeder en zusje? "Mijn moeder vluchtte naar Nederland om mijn vader te ontlopen. Hij was bezitterig en jaloers." Gelukkig vond Tatjana na die moeilijke jeugd rust bij haar vriend Lex. Die houdt zich doorgaans afzijdig, maar Cath kreeg de kans om hem samen met Tatjana te spreken. 

Ontdek hieronder meer over de aflevering van Buurman, wat doet u nu? met Tatjana Simic.

Buurman, wat doet u nu?: maandag 25 september om 21.30 uur op Eén.

"Ik heb gehuild voor de opnames"

Iedereen herinnert zich nog de scène uit de film Flodder met Tatjana Simic en haar buurman. Dertig jaar later blijft deze filmscène haar achtervolgen. Ze was erg zenuwachtig voor de opnames en spreekt er emotioneel over met Cath.

Ik heb gehuild voor de opnames. Het was een rare scène met een man die achter mij stond en me moest beetpakken. Heel eng vond ik dat.

Waarom werd Tatjana gekozen voor de rol van Kees Flodder?

Ik ben heel eerlijk. Als ik geen borsten had, had ik de rol in Flodder nooit gekregen. Het was heel simpel. Het was niet gewoon een leuk gezichtje en kunnen acteren, daar waren genoeg meisjes voor. 

Ontsnapt aan tirannieke vader

Tatjana is van Kroatische afkomst en groeide op in Zagreb. 35 jaar geleden ontvluchtte zij samen met haar zusje hun geboorteland om te ontsnappen aan hun tirannieke vader. Tatjana's moeder vertrok een jaar eerder al naar Nederland in de hoop haar dochters een betere, veilige toekomst te kunnen bieden.

Mijn moeder vluchtte naar Nederland om mijn vader te ontlopen. Het was haar missie om haar dochters zo snel mogelijk ook naar daar te krijgen. Want mijn vader heeft haar altijd gezegd: “Als je mij verlaat, vermoord ik je. Ik vind jou wel, jij kan nergens naartoe.”

Mijn vader was, achteraf gezien, bezitterig, jaloers en beschermend. Door de alcohol werd dat nog versterkt. 

De moeilijke jeugdjaren hebben hun sporen nagelaten. Tatjana heeft de traumatische ervaringen nog steeds niet verwerkt.

Ik ben er beter in geworden om het weg te stoppen. Ik heb geleerd hoe dat moet. Maar het krijgt me soms te pakken.

"Monaco is een gekkenwereld"

Inmiddels heeft Tatjana wel haar rust gevonden in Vorstendom Monaco, waar ze samenleeft met de multimiljonair Lex Van Hessen. Ze wonen in een droomappartement in de Odeon Tower, onder het duurste penthouse ter wereld. Tatjana geeft Cath een rondleiding door Monaco in een opvallende witte Rolls Royce.

Alles kan in Monaco. Het is Disneyland voor volwassen mensen. Het is een gekkenwereld hier.

Doorgaan verkiest Lex om niet op de voorgrond te treden, maar Cath krijgt de unieke kans om Tatjana samen met haar geliefde te spreken. Ze praten over hun verliefdheid, rijkdom en over trouwen.

Lex heeft me ooit een huwelijksaanzoek gedaan, maar trok dat later weer in. Zijn mening is daarover veranderd. Maar ik heb wel gezegd: je kan me dat niet ontnemen als ik op een dag toch getrouwd wil zijn. Dan zal ik moeten afhaken.

Een exclusief en verrassend openhartig portret over het verleden, heden en toekomst van de Nederlandse schone Tatjana Simic.

Buurman, wat doet u nu?: maandag 25 september om 21.30 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu? is een programma van De Mensen voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos