Buurman, wat doet u nu? Cath gaat op bezoek bij haar jeugdheld Peter Jan Rens

Buurman, wat doet u nu? Cath gaat op bezoek bij haar jeugdheld Peter Jan Rens

Rens: "Ik trek me niets aan van alle tegenslagen die ik in mijn leven heb. Omdat ik denk dat het allemaal fantasie is."

De tweede aflevering van Buurman, wat doet u nu? wordt een heel bijzondere voor Cath Luyten: ze gaat langs bij haar jeugdheld Peter Jan Rens, die in de jaren ’80 furore maakte als de grote Meneer Kaktus. In heel Nederland en Vlaanderen smulden kinderen van zijn dolkomische fratsen in de Grote Meneer Kaktus Show.

De kleine Cath Luyten uit Koewacht miste in die tijd geen enkele aflevering en koesterde zelfs warme gevoelens voor Meneer Kaktus. 30 jaar later belt ze met klamme handjes aan bij haar groot jeugdidool. Hoe is het hem na al die jaren vergaan?

Buurman, wat doet u nu?: maandag 26 september om 21.25 uur op Eén.

Leven op een camping

Cath zoekt en vindt Peter Jan op een camping in Culemborg, in een huis waar hij amper een dag woont. Hij is namelijk voor de tigste keer in zijn leven verhuisd met zijn 44 jaar jongere vriendin Virginia en dochtertje Djelisa. De vader des huizes leidt Cath rond tussen stukken huisraad en losse kleren. Want, vindt hij:

Waarom iets in dozen steken om het er nadien weer uit te halen?’ 

Terwijl Peter Jan het huishouden naar beste vermogen runt, zorgt vriendin Virginia op de Amsterdamse Dappermarkt dat er iedere dag brood op de plank komt. Maar die rolverdeling, het grote leeftijdsverschil en de wanorde in het nieuwe huis, zorgen voor spanningen tussen het koppel. Er vallen harde woorden, met logé Cath er middenin, maar Peter Jan laat het niet aan zijn hart komen. Hij grapt:

Op een dag laat Djelisa haar moeder in de steek en neemt ze jou, Cath.

Verhalen over ruzies en geldproblemen

Ook in de Nederlandse pers krijgt Peter Jan de laatste jaren vooral de wind van voren met verhalen over ruzies, fraude en geldproblemen. Peter Jan beseft dat hij niet altijd de gemakkelijkste is, maar volgens hem zit die moeilijkheid ingebakken in de Hollandse natuur.

Hollands denken is dat je eigenlijk het centrum van de wereld bent en dat je de rest kan vertellen hoe het moet. Ik heb erg veel last van Hollands denken.

De grote Meneer Kaktus verrijst

Het leven dat Peter Jan nu leidt, is niet meer de vrolijke komedie van De grote meneer Kaktus show 30 jaar geleden. En eigenlijk heeft Peter Jan maar een droom: opnieuw het land rondtrekken als Meneer Kaktus.

Als hij op een try-out voor kinderen uit de buurt zijn legendarische pyjama nog eens aantrekt, met naast hem Cath als zijn trouwe assistente Mevrouw Stemband, straalt hij van geluk. De grote Meneer Kaktus verrijst. En de problemen in het leven van Peter Jan Rens, die is Meneer Kaktus al lang weer vergeten.

Ik trek me niets aan van alle tegenslagen die ik in mijn leven heb. Omdat ik mentaal nog altijd in de eerste 12 jaar van leven zit. En omdat ik denk dat het allemaal fantasie is.

 

Buurman, wat doet u nu?: maandag 26 september om 21.25 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos