Skip to Content
Buurman, wat doet u nu? bij Gordon: "Ik heb veel moeten verwerken in m’n leven, dat heeft mij hard gemaakt"

Buurman, wat doet u nu? bij Gordon: "Ik heb veel moeten verwerken in m’n leven, dat heeft mij hard gemaakt"

Cath Luyten volgt ex-zanger, presentator en showbizzfenomeen Gordon

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Buurman, wat doet u nu? klopt Cath Luyten aan bij ex-zanger, presentator en showbizzfenomeen Gordon in zijn overmaatse luxevilla in Blaricum, het Hollywood van Nederland. Twee dagen mag Cath blijven logeren in het paleis van Gordon en zijn vrienden. Twee dagen waarin ze wordt overspoeld door warme hartelijkheid, grofgebekte eerlijkheid en meer dan één platvloerse mop.

Gordons grofgebektheid komt voort uit zijn moeilijke jeugd: "Mijn moeder had het erg moeilijk met mijn outing als homo. Ik heb een jaar niet tegen haar gesproken en zelfs een zelfmoordpoging ondernomen. Pas toen was het voor haar duidelijk: "Ok, ik kan hier niets aan doen.""

Buurman, wat doet u nu? maandag 6 februari om 21.35 uur op Eén.

"Friends with no benefits"

Na een trip door Blaricum, langs de kasten van mediamagnaat John de Mol en Gordons buurman Marco Borsato, laat Gordon Cath zijn paleis betreden. Hij woont er helemaal alleen. Of toch niet helemaal. Want plots komt Patrick, de ex van Gordon, tevoorschijn in de keuken. Gordon:

Tja. We zien elkaar nog altijd graag. Dus zijn we maar weer gaan samenwonen. Patrick en ik zijn friends with no benifits: als ik eens iemand anders mee naar huis wil nemen, slaapt Patrick gewoon ergens anders.

"Nederland is heel negatief op sociale media"

Cath krijgt een rondleiding langs badkamers, slaapkamers en het binnenzwembad van Gordon. Als ze in de woonkamer op een vleugelpiano botsen, duurt het niet lang of de succeshit waarmee Gordon in 1993 doorbrak, Kon ik maar even bij je zijn, knalt door de boxen. Het is een tijd waar Gordon met weemoed aan terugdenkt:

Nederland is een heel naar, negatief land op de social media en dat heeft me de afgelopen jaren erg geraakt. De radiostations smeten op een bepaald moment mijn platen gewoon weg in plaats van er naar te luisteren. Daarom heb ik nu besloten om te stoppen met zingen.

Hij mag dan wel gestopt zijn met zingen, voor Cath geeft Gordon nog één keer een intiem privéconcert in zijn woonkamer.

"Mijn moeder had het erg moeilijk met mijn outing als homo"

Gordon is een brok energie en verbaal geweld. Twee dagen lang zegt hij wat hij denkt en daar komt niemand ongeschonden uit – ook Cath niet. Zelf lijkt hij zich niets aan te trekken van de impact van zijn woorden. Tijdens het avondeten vertelt hij aan Cath hoe dat komt:

Ik heb veel moeten verwerken in m’n leven en dat heeft mij hard gemaakt. Mijn moeder had het bijvoorbeeld erg moeilijk met mijn outing als homo, want ik was haar jongste zoon waar ze zo trots op was. Ik heb een jaar niet tegen haar gesproken, ik heb een zelfmoordpoging ondernomen en pas toen was het voor haar duidelijk: "Ok, ik kan hier niets aan doen."

Alsof één Gordon nog niet genoeg is, wordt hij tijdens de opnames van zijn eigen tv-programma Gieren met Goor herenigd met eeuwige bondgenoot Gerard Joling. De schuine moppen vliegen in het rond en Cath keert na twee dagen huiswaarts met rode oortjes.

Buurman, wat doet u nu? maandag 6 februari om 21.35 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu? is een programma van De Mensen voor Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos