Buurman, wat doet u nu?: "Als ik in België woonde, zou ik meer geld verdienen dan ik nu heb"

Buurman, wat doet u nu?: "Als ik in België woonde, zou ik meer geld verdienen dan ik nu heb"

Cath Luyten gaat op bezoek bij verbaal spervuur Prem Radhakishun

In de voorlopig laatste aflevering van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten langs bij Prem Radhakishun: advocaat, columnist, acteur, radio- en tv-presentato. Kortom: zelfverklaard multimediaal informatieverstrekker. Eigenlijk is de Surinamer nog veel meer dan dat, als het maar met veel en lange woorden mag. Geen Nederlander die minder zwijgt dan Prem. Hij neemt Cath mee voor een helse nacht en dag in zijn leven om voor haar zijn niet-aflatend verbaal vuurwerk te ontsteken.

Buurman, wat doet u nu? maandag 7 november om 21.25 uur op Eén.

Het slechtse radioprogramma van Nederland

Het is klokslag middernacht als Prem zijn centrale gaste uit België verwelkomt in zijn wekelijkse radioprogramma Zwarte Prietpraat op NPO Radio 1, naar eigen zeggen het slechtste radioprogramma van Nederland. Amper een paar minuten later heeft Prem haar manlief Frank Raes een idioot met een dikke kop genoemd en twee bellers beledigd. Cath gelooft haar oren niet, maar de luisteraars lijken er pap van te lusten. Prem weet waarom:

Ik ben een fundamentalistische prediker van de vrije meningsuiting. Alles moet gezegd kunnen worden. Want de angst voor de gedachte van een ander is het begin van een dictatuur.

"Als ik in België woonde, had ik Bart De Wever van zijn troon gestoten"

De nacht is dan nog lang niet op zijn einde, want thuis in Amsterdam schenkt Prem rijkelijk met de bruine rum en maakt hij voor Cath zijn legendarische kerriekip met rijst, een Surinaamse klassieker.  De brulboei toont zich van zijn meest gastvrije en gezellige kant, maar de bescheidenheid is ook tijdens het diner om half vijf ‘s ochtends nog ver te zoeken ten huize Radhakishun.

Als ik in België woonde, denk ik dat ik Bart De Wever van zijn troon zou hebben gestoten, dat ik de beste talkshow van het land zou hebben en meer geld zou verdienen dan dat ik nu heb.

Gezellig ontbijt

Pas aan de ontbijttafel, met echtgenote Diana Düttenhofer naast hem, toont Prem voor het eerst een ander gelaat. Als zij zich in de debatten mengt – over hardgekookte eitjes en Nederlandse trots - is Prem een en al bewondering voor haar. Mevrouw Radhakishun blinkt nog meer dan haar man uit in welbespraaktheid en net dat maakt dat Prem na 34 jaar huwelijk nog altijd als een blok voor haar valt. Diana:

Prem zegt altijd dat hij zich hier thuis onderdrukt voelt, maar eigenlijk houdt hij daarvan. Je moet ook echt permanent met hem in discussie gaan. Anders neemt hij het van je over.

"Ik heb mijn kinderen geleerd om president te worden"

Het huis van Prem en Diana is een warm nest voor de hele familie Radhakishun en de kinderen komen er nog om de haverklap met de kleinkinderen over de vloer. Zij kennen de man die nu heel Nederland beroert al hun hele leven zoals hij is, en zijn dol op hun vader die nooit zwijgt en voor wie geen idee te gek is.  Een vader die nu al een mooie toekomst voor zijn kleinkinderen ziet.

Mijn dochter droomde er vroeger van om prinses te worden, maar ik heb mijn kinderen altijd geleerd om president te worden. Prinses kan je niet worden. Premier of president van Europa, daarentegen, dat kan iedereen.

Buurman, wat doet u nu? maandag 7 november om 21.25 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos