De Economische Inspectie plant groot algemeen onderzoek naar honing in België dankzij reportage Voor hetzelfde geld

De Economische Inspectie plant groot algemeen onderzoek naar honing in België dankzij reportage Voor hetzelfde geld

De laatste aflevering met de hoogtepunten en nooit eerder vertoond materiaal

De afgelopen acht afleveringen van Voor hetzelfde geld stak Vlaanderen weer een pak nuttige en concrete tips op over hoe je meer kan verdienen en besparen en toch van het leven genieten. Gemiddeld 786 226 kijkers (live +7) en 21 000 Facebookfans volgden de boeiende reportages van Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren. Het filmpje met de sangriatest van Jan ging viraal en werd meer dan een half miljoen keer bekeken.

Op woensdag 25 oktober tonen Jan, Thomas en Britt enkele nooit eerder uitgezonden beelden, blikken ze terug op enkele hoogtepunten en zetten ze de belangrijkste conclusies op een rijtje: "Het bleek maar weer eens dat duur niet per se beter is dan goedkoop."

Gesjoemel blootleggen

Voor hetzelfde geld maakte het leven van de Vlaming aangenamer maar slaagde er ook dit seizoen weer in om gesjoemel aan het licht te brengen. Uit een kleinschalige test van negen honingpotjes uit de supermarkt, natuurwinkel en de markt bleek dat er in één potje Belgische honing buitenlandse honing was gevonden. Belgische imkers kopen goedkope buitenlandse honing en verkopen die als duurdere Belgische honing. Toch was dit mee de aanleiding voor een algemener onderzoek. Minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters:

"Hoe kleinschalig de test ook was, wij vinden de resultaten van het programma zorgwekkend genoeg om in 2018 een eigen algemeen onderzoek te doen naar honing in België. We zullen dit volgens onze methodiek op grotere schaal onderzoeken."

Voor hetzelfde geld: woensdag 25 oktober om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos