Skip to Content
Britt en Thomas leren dronevliegen in Voor hetzelfde geld

Britt en Thomas leren dronevliegen in Voor hetzelfde geld

En voor 20.000 Facebook-likes doen Britt, Jan en Thomas een tegenprestatie...

Op woensdag 2 november trekken Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille in Voor hetzelfde geld voor het laatst dit jaar op onderzoek.

Thomas zoek uit of een garagebox een interessante investering is. En dat blijkt absoluut het geval. Britt is al in de kerststemming en trekt naar de Ardennen. Zij wil weten hoeveel je betaalt voor een goeie kerstboom. En met z’n drieën zoeken ze uit wat een goeie drone is en wat dat mag kosten.

Voor hetzelfde geld, woensdag 2 november om 20.40 uur op Eén

Hoe kies je de juiste drone en wat mag dat kosten?

Drones zijn hot. Je ziet ze overal. Voor wie ze nog niet kent: drones zijn een soort helikoptertjes met afstandsbediening en die machientjes zijn enorm populair.

Vorig jaar was de drone één van de meest gevraagde cadeautjes voor onder de kerstboom. Er zijn er hele kleintjes, speelgoedjes, die je al voor een 25 euro koopt, maar ook hele grote met een serieus prijskaartje. Jan Van Looveren wil weten hoe je nu de juiste drone voor de juiste prijs koopt. 

Jan bedacht daarom een spannende wedstrijd drone vliegen voor  Britt en Thomas. Zij kregen elk 500 euro en een maand de tijd om een degelijke drone te kopen en te leren vliegen. En dat bleek moeilijker dan verwacht.

Is een garagebox een interessante investering?

Geld op de bank brengt vandaag nauwelijks nog iets op. Vandaag krijg je bij een bank nog zo’n 0,05 tot 0,15% rente. Dat is weinig. Maar stel: je hebt 15.000 euro gespaard, waar kan je dat geld vandaag wel nog nuttig in investeren? Garageboxen of parkeerplaatsen zouden de ideale investering zijn. Thomas wilde weten of dat ook klopte en trok op onderzoek.

Een garage verhuren kan je 3 tot 5% rendement opbrengen

Collega Michaël Van Droogenbroeck, financieel journalist bij de VRT, geeft advies aan Thomas: een garage kopen om te verhuren kan inderdaad een interessante investering zijn volgens Michael. Maar er zijn wel wat aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Check of er vraag is naar parkeerplaatsen in de buurt waar jij wil kopen. Hoe groter de nood naar parkeerplaatsen, hoe meer kans dat je een huurder vindt.
  • Net als bij de aankoop van een huis betaal je eenmaal registratierechten. In Vlaanderen is dat 10% van de aankoopprijs, in Brussel 12,5%.
  • Je betaalt ook het ereloon van de notaris, de administratieve kosten en de BTW. Hou daar rekening mee bij je aankoop. Jaarlijks betaal je de onroerende voorheffing en eventuele onderhoudskosten.

Thomas vindt een aantal interessante garageboxen en staanplaatsen voor om en bij de 15.000 euro. Zo’n parkeerplaats brengt al gauw 80 tot 100 euro per maand op, goed voor een rendement van 4 tot 5% per jaar. Een pak meer dan wat grootbanken geven voor je spaargeld.

Wist je dat… je een btw-nummer moet aanvragen als je een garagebox of parkeerplaats wil verhuren? Maar als je totale huurinkomsten per jaar minder dan 25.000 euro bedragen, dan hoef je geen btw te betalen.

Wat betaal je voor een kerstboom?

Jaarlijks worden er in ons land 700.000 kerstbomen verkocht. Da’s veel. En er zijn grote prijsverschillen: voor 15 euro vind je al een kerstboom, maar voor een mooi exemplaar ben je al gauw 70 euro kwijt.

Britt zag door het bos de kerstbomen niet meer en ging dus op zoek naar de beste boom voor de beste prijs.

20.000 Facebook-likes voor Voor hetzelfde geld

Een paar weken geleden deden de presentatoren van Voor hetzelfde geld een oproep om hun facebookpagina te liken. Als 15.000 mensen de pagina zouden liken, sprong het trio in de Schelde.

20.000 mensen gaven gevolg aan die oproep en daar staat een tegenprestatie tegenover. De Schelde bleek helaas geen optie wegens te gevaarlijk, maar Jan, Britt en Thomas vonden een alternatief dat minstens even koud was. Het resultaat zie je in de laatste aflevering én op de Facebookpagina van Eén.

Voor hetzelfde geld, woensdag 2 november om 20.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos