Blokken: verbetert Maarten Delvaux het Blokken-record?

Blokken: verbetert Maarten Delvaux het Blokken-record?

Trouwe Blokken-kijkers zitten stilaan op het puntje van hun stoel: kandidaat Maarten Delvaux kan volgende week het Blokken-record verbeteren. Deze 31-jarige journalist uit Oostmalle zet momenteel bij Ben Crabbé een straffe reeks neer. Hij drukt razendsnel af, maakt nauwelijks fouten en scoort lijn na lijn op het blokkenbord. 

Amper een halve minuut en vier quizvragen. Meer had Maarten donderdagavond niet nodig om in het finalespel met de tip ‘lade’ het achtletterwoord ‘schuifje’ te vinden. Het is kenmerkend voor de manier waarop hij de afgelopen dagen alle tegenstanders naar huis speelde.

Vanavond treedt hij voor de achtste keer aan in de populairste quizarena van Vlaanderen. In de geschiedenis van Blokken deden amper tien kandidaten hem dat voor.

Op recordkoers?

Maarten Delvaux quizt zichzelf langzaam maar zeker richting de absolute topkandidaten. Als hij vanavond opnieuw kan winnen, is hij de zevende kandidaat die doorstoot naar een negende deelname. Als Maarten volgende woensdag kan doorstoten naar een elfde deelname, evenaart hij het indrukwekkende record van Saar Bossuyt. Wint hij die elfde aflevering, is hij de absolute recordhouder.

Galerij der groten

1. Saar Bossuyt: 11 deelnames, 11 finales (woord ‘buikdans’ niet gevonden)

2. Bart De Coster: 10 deelnames, 10 finales (woord ‘scalpel’ niet gevonden)

3. Filip Van Herreweghen: 10 deelnames, 9 finales

Blokken, van maandag tot en met vrijdag, om 18.30 uur op Eén.

Noot voor de redactie:

Maarten Delvaux is beschikbaar voor korte reacties, graag een seintje op 02 741 35 55

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos