Beroepen zonder grenzen: spoedartsen uit Gent en Antwerpen draaien een week mee in Guatemala

Beroepen zonder grenzen: spoedartsen uit Gent en Antwerpen draaien een week mee in Guatemala

Maandag 21 maart om 20.35 uur

Vanaf maandag 21 maart volgt Eén opnieuw elke week vier collega's naar een andere uithoek van de wereld in Beroepen zonder grenzen. Vijf weken lang staat telkens een ander beroep in de kijker en oefenen de vier collega's in een nieuwe omgeving en in totaal andere omstandigheden hun beroep uit.

Op maandag 21 maart trekken vier Vlaamse spoedartsen uit Antwerpen en Gent naar de hoofdstad van Guatemala. Ze draaien er een week mee in een plaatselijk ziekenhuis. Door het grote tekort aan moderne apparatuur en medicijnen kunnen sommige patiënten simpelweg niet behandeld worden. Daarnaast beschikt de plaatselijke ambulancedienst maar over twee ambulances en zeer eenvoudig materiaal. Ook een ritje met de ambulance is er trouwens een hachelijke onderneming: " Als ik dit niet overleef, ik ben blij dat ik dit met jou heb meegemaakt!": https://youtu.be/3_4Z94VmfBc

Beroepen zonder grenzen, elke maandag om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos