Ben Crabbé viert 5000ste Blokken met strijd tussen topkandidaten

Ben Crabbé viert 5000ste Blokken met strijd tussen topkandidaten

De vier sterkste vrouwen en de vier sterkste mannen uit de laatste 1000 shows keren terug

Na 23 jaar, 6520 kandidaten en meer dan 175.000 vragen rondt Blokken op zondag 10 december de kaap van liefst 5000 afleveringen. Een absolute mijlpaal in de Vlaamse tv-geschiedenis. Om die uitzonderlijke verjaardag te vieren, keren vanaf maandag 20 november de beste kandidaten uit de laatste duizend afleveringen terug naar de quizarena van Ben Crabbé. De vier sterkste vrouwen en vier sterkste mannen nemen het tegen elkaar op in een spannende afvalrace. De twee besten komen tegen elkaar uit in de speciale jubileumuitzending op zondagavond 10 december.

Wie zijn deze topkandidaten ook al weer?

Alle kandidaten uit deze speciale reeks namen minstens zeven keer deel aan Blokken. Vijf van hen staan in de top tien van sterkste kandidaten aller tijden. Onder hen ook de absolute recordhouders Saar Bossuyt (11 deelnames, 11 finales) en Drees Herfs (11 deelnames, 10 finales).

Hoe groot de hoofdprijs van deze reeks zal zijn, bepalen de deelnemers zelf. Per gevonden achtletterwoord in de finale komt er duizend euro in de gemeenschappelijke geldpot. Als dat in elke aflevering lukt, staat er in de finale van de 5000ste Blokken 15 000 euro op het spel. De twee finalisten winnen elk ook een prachtige reis.

De vier beste vrouwen

Saar Bossuyt (27) uit Kessel-Lo: 11 deelnames

Met 11 deelnames en 11 gespeelde finales is Saar al meer dan vier jaar de absolute recordhoudster van Blokken. Het record is bij elk familiefeest nog altijd het belangrijkste gespreksonderwerp. Saar behaalde intussen haar doctoraat en verhuisde van Gent naar Kessel-Lo (bij Leuven) en werkt als marktonderzoekster. Ze kijkt met een gezonde spanning uit naar de 5.000-reeks. Al zal volgens haar veel afhangen van de afdruksnelheid.

Elise Stassen (30) uit Brugge: 9 deelnames

Elise is lerares Latijn en Nederlands in twee scholen in Knokke en nam amper zes maanden geleden voor het eerst deel aan Blokken. Ze was toen net bevallen van haar zoon Andreas. Net als zes maanden geleden zorgt de kleine Andreas geregeld voor slapeloze nachten, maar dat hoeft voor Elise dus geen nadeel te zijn. Ze bereidt zich voor door geen enkele aflevering van Blokken te missen.

Greet Ghysels (36) uit Lier: 8 deelnames

Enkele weken na Saar zette Greet haar indrukwekkende reeks in Blokken neer. Bij de achtste deelname struikelde ze in de finale over het woord ‘drieling’. Binnenkort gaat Greet aan de slag als eindredactrice bij Dag Allemaal: het zal moeten blijken of dat een voordeel is. Haar baas ziet er in elk geval op toe dat ze àlles uit ‘de boekskes’ gelezen heeft. Ter voorbereiding heeft Greet zich extra toegelegd op alles wat met voetbal heeft te maken.

Isabelle Wullaerts (26) uit Heverlee: 7 deelnames

Isabelle werkt in Diegem als business controller. Daarnaast kan je haar vaak op de tennisterreinen van Lovanium in Leuven vinden. Met het geld dat ze bij haar vorige deelname verdiende, kon ze haar appartement een flinke upgrade geven. De gewonnen tv schonk ze aan haar moeder. Om zich voor te bereiden studeert ze, net als bij de eerste deelname, allemaal lijstjes: Tour-winnaars, ministers,… Ze houdt het allemaal bij.

De vier beste mannen

Drees Herfs (28) uit Maasmechelen: 11 deelnames

Bijna dag op dag drie jaar na Saar, strandde Drees op een zucht van een nieuw record. In zijn elfde aflevering stootte hij op een sterkere tegenkandidaat en behaalde hij nipt de elfde finale niet. Met het prijzengeld woonde hij onder andere twee maanden op Curaçao, waar zijn vriendin stage liep. Drees keert terug met één duidelijk doel: de 5000ste aflevering behalen én winnen. De geldpot zou door Drees bijzonder goed van pas kunnen komen: hij vroeg enkele maanden geleden zijn vriendin ten huwelijk.

Maarten Delvaux (33) uit Oostmalle: 9 deelnames

De sportjournalist van Het Nieuwsblad heeft nog altijd nachtmerries over zijn uitschakeling. Hoewel hij ooit in Argentinië poseerde bij het bord van de Steenbokskeerkring, werd een vraag over de andere keerkring hem in zijn negende deelname fataal. Hopelijk verschijnt Maarten uitgeslapen aan de start, want hij is intussen de trotse vader van Axel (16 maanden). In de aanloop naar de titanenstrijd, leest hij met nog meer zorg dagelijks de krant. Letterlijk van de eerste tot en met de laatste pagina.

Joël Hoylaerts (46) uit Leuven: 9 deelnames

Joël werd ooit door zijn stiefdochter voor Blokken ingeschreven. Zijn ambitie was toen om één keer de finale te spelen. Uiteindelijk zou hij naar huis gaan met 8.000 euro, een smartphone en een flatscreen-tv. Joël is nog altijd persfotograaf en dus bevoorrechte getuige bij belangrijke gebeurtenissen: van topconcerten op Rock Werchter tot – helaas – aardbevingen in Italië. Ook zonder Blokken in het vooruitzicht leest Joël drie kranten per dag. Hij maakt zich sterk dat dat volstaat als voorbereiding voor deze speciale reeks.

Brecht Castel (26) uit Leuven: 7 deelnames

Brecht is de derde Leuvenaar in de ‘Blokken 5000’-reeks. Hij studeert in avondonderwijs ‘internationale onderzoeksjournalistiek’ en hoopt daarin ook werk te vinden. Tijdens zijn eerste deelname werd hij op tv opgemerkt door een vrouw die vond dat hij het perfecte lief voor haar dochter Anneleen zou zijn. Niet veel later leerde Brecht en Anneleen elkaar ook echt kennen. Met het prijzengeld van zijn eerste deelname kocht Brecht een topfiets en reed ermee van Leuven tot in de Balkan. Mocht Brecht opnieuw winnen, wil hij graag nog verder reizen.

Spelsysteem

De acht kandidaten nemen het drie weken lang tegen elkaar op in een poulesysteem:

In de eerste week spelen de vier vrouwen. Van zodra iemand twee keer wint, gaat ze door naar de finaleweek. Wie een keer verliest, krijgt sowieso een herkansing. In de tweede week is het de beurt aan de mannen. Ook zij spelen tot er twee winnaars overblijven. De derde week is de finaleweek: van maandag 4 december tot en met vrijdag 8 december spelen de vier overblijvers volgens hetzelfde systeem tegen elkaar.

Zondagavond 10 december verwelkomt Ben Crabbé de twee absolute toppers uit de reeks in de vijfduizendste aflevering, tijdens een bijzondere finale van de twee allerbeste Blokken-kandidaten.

Spelschema: de namen telkens onder embargo tot en met 06:00 uur op dag van uitzending

Week 1: vrouwen

  • Maandag 20.11: Saar Bossuyt - Greet Ghysels
  • Dinsdag 21.11: Elise Stassen - Isabelle Wullaerts
  • Woensdag 22.11: Saar Bossuyt - Elise Stassen: strijden voor eerste ticket finaleweek
  • Donderdag 23.11: Greet Ghysels - Isabelle Wullaerts 
  • Vrijdag 24.11: Saar Bossuyt VS Isabelle Wullaerts: strijden voor  tweede ticket finaleweek

Week 2: mannen

  • Maandag 27.11: Drees Herfs - Joël Hoylaerts
  • Dinsdag 28.11: Maarten Delvaux - Brecht Castel
  • Woensdag 29.11: Drees Herfs - Brecht Castel: strijden voor derde ticket finaleweek
  • Donderdag 30.11: Joël Hoylaerts - Maarten Delvaux
  • Vrijdag 1.12: Brecht Castel - Maarten Delvaux: strijden voor vierde ticket finaleweek

Week 3: gemengde finaleweek met als hoogtepunt de 5000ste Blokken-aflevering op zondag 10 december.

 

Blokken 5000, vanaf maandag 20 november tot en met zondag 10 december, om 18.30 uur op Eén.

Blokken is een programma van De Mensen.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos