Skip to Content
Nieuw op Eén: Ben Crabbé serveert Rode Duivels in Wereldkampioenen

Nieuw op Eén: Ben Crabbé serveert Rode Duivels in Wereldkampioenen

Vanaf maandag 21 mei

Met het WK in zicht stijgt de voetbalkoorts de volgende maanden ten top. Want iedereen is het erover eens: deze gouden generatie van Rode Duivels lijkt klaar om te scoren op het WK in Rusland.  In Wereldkampioenen zoekt voetballiefhebber Ben Crabbé uit of dat echt zo is.

In elke aflevering nodigt hij drie voetbalvrienden uit voor een diner en fileert hij samen met hen één Rode Duivel die ons in Rusland wereldkampioen moet maken.

De gasten van Ben zijn experten als Jan Mulder, Marc Coucke en Marc Degryse, maar onder meer ook Erik Van Looy, Linda De Win en Otto-Jan Ham. Zij hebben het over Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Radja Nainggolan en Vincent Kompany.

Vanaf 21 mei elke maandag en donderdag om 21.30 uur op Eén.

Meer informatie vindt u hieronder.

Het menu

In elke aflevering van Wereldkampioenen nodigt Ben Crabbé drie voetbalvrienden uit.  Plaats van afspraak is een gezellige bistro in Leuven. Bij een goed diner hoort een goed gesprek. Daarom zet Ben iedere donderdagavond één Rode Duivel op het menu. Samen met zijn gasten fileert hij die speler van kop tot teen.

Is Eden Hazard de geknipte kapitein voor De Rode Duivels? Zal Lukaku nu echt helemaal ontploffen bij de nationale ploeg? Heeft Kevin De Bruyne altijd gelijk? En waarom moet Martinez nog twijfelen aan Radja Nainggolan? De tafelgasten praten ongeremd en discussiëren vurig. De sfeer aan tafel is gemoedelijk, maar de gasten nemen geen blad voor de mond. Er wordt veel gelachen, maar het is altijd razend interessant.

De gesprekken worden geïllustreerd met de meest sprekende archiefbeelden van de Rode Duivel die centraal staat.

De ingrediënten

Weinig onderwerpen gaan zo vlot over de tong als onze Rode Duivels. In Wereldkampioenen kiest Ben voor zes spilfiguren van onze nationale ploeg, rolmodellen van deze Gouden Generatie, maar ook hoge bomen die veel wind vangen en over wie soms ook controverse bestaat: Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Radja Nainggolan en Vincent Kompany.

De tafelgasten

De gasten van Ben zijn het peper en zout van iedere aflevering. Voetballers, ex-voetballers, trainers en supporters. Allemaal zijn ze een leven lang gepassioneerd door het voetbal én door onze nationale ploeg. Ieder van hen heeft een uitgesproken mening en allemaal kijken ze met veel ongeduld uit naar de start van het WK in juni.

  • Aflevering Kevin De Bruyne: met Erik Van Looy – Ruud Vormer – Jan Mulder
  • Aflevering Eden Hazard: met Rik Torfs – Janice Cayman – Johan Boskamp
  • Aflevering Romelu Lukaku: met Herman Brusselmans – Luc Nilis – Marc Degryse
  • Aflevering Dries Mertens: met Otto-Jan Ham – Hein Vanhaezebrouck – Youri Mulder
  • Aflevering Radja Nainggolan: met Kamagurka – Olivier Deschacht – Karl Vannieuwkerke
  • Aflevering Vincent Kompany: met Marc Coucke – Timmy Simons – Linda De Win

Een programma van De Mensen voor Eén

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos