Belgen zijn stevige koffiedrinkers, maar welke koffie is het voordeligst?

Belgen zijn stevige koffiedrinkers, maar welke koffie is het voordeligst?

En verder in Voor hetzelfde geld: lening vervroegd terugbetalen loont en tips voor een budgetvriendelijk droomhuwelijk

Deze week zoekt Thomas uit wat het voordeligste kopje koffie is: koffie gezet met een espressomachine met capsules of koffie gezet met een volautomatisch toestel. Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken helpen alledrie een jong koppel enkele duizenden euro's te besparen op de dag van hun dromen: hun huwelijksfeest. En Jan ontdekt dat het financieel interessant is als je met je spaarcenten je lening vervroegd terugbetaalt.

Voor hetzelfde geld, woensdag 18 oktober om 20.40 uur op Eén.

Dure capsules of goedkope koffiebonen?

Belgen zijn koffiedrinkers. En als je George Clooney mag geloven, bestaat er niets beter dan een kopje koffie gezet met een espressomachine met capsules. Nu kan je ook koffie zetten met een volautomatisch toestel én  losse koffiebonen. Even gemakkelijk en even lekker.

Alleen is er een prijsverschil: de capsule-toestellen zijn relatief goedkoop, maar de capsules zijn duur. En volautomatische toestellen zijn dan weer duur, maar de bonen goedkoop. Dus vroeg Thomas zich af: op welke manier zet je het voordeligste kopje koffie?

Maar liefst 7500 euro besparen op je trouwbudget

Een gemiddeld trouwfeest kost in België 20 000 euro, een pak geld. Kan je je droomhuwelijk ook organiseren zonder je blauw te betalen?

Voor die uitdaging stonden Dave en Evelynn, een jong koppel uit Sint-Gillis-Waas. Ze wilden een klassiek trouwfeest organiseren met alles erop en eraan en dus schoten Jan, Thomas en Britt te hulp om waar mogelijk toch te besparen.   

Dankzij de tips van experten slaagden Dave en Evelynn er in om maar liefst 7500 euro te besparen: zelf de uitnodiging ontwerpen, offertes vergelijken van trouwzalen of een trouwjurk kopen in een outletwinkel.

3000 verdienen door je lening vervroegd terug te betalen 

Geld op een spaarrekening brengt nauwelijks nog iets op, zo'n halve procent. Wat kan je dan best doen met geld dat je niet meteen nodig hebt? Kan je er dan bijvoorbeeld een deel van je lening vervroegd mee terugbetalen en vooral: brengt dat meer op dan je spaarrekening?

Jan deed de oefening voor een gemiddeld Belgisch gezin met een gemiddelde lening. Hij vond zomaar eventjes 3000 euro. 3000 euro die je kunt verdienen door je geld van je spaarrekening te halen en in je lening te stoppen. 

Voor hetzelfde geld, woensdag 18 oktober om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos