Skip to Content
Belangrijke Rose d'or nominaties voor Sorry voor alles en Down the road

Belangrijke Rose d'or nominaties voor Sorry voor alles en Down the road

Prijsuitreiking op 13 september in Berlijn

Prachtig nieuws: de European broadcasting union (EBU) maakte net bekend dat de Eén-reeksen Sorry voor alles en Down the road genomineerd zijn voor de belangrijke Rose d'or prijzen. De Rose d'or awards, ook gekend als de Gouden roos prijzen, zijn de meest prestigieuze prijzen in Europa voor entertainmentprogramma's en bekronen de beste televisie- en onlinereeksen.

Wereldwijde waardering voor Eén-programma's

De populaire zondagavondshow Sorry voor alles, bedacht door Kamiel De Bruyne en gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, werd genomineerd in de categorie 'Game show'. Het avontuurlijke Down the road met Dieter Coppens kan nu, na wekelijks bijna 1 miljoen mensen te bekoren, ook wereldwijd op appreciatie rekenen en is genomineerd in de categorie 'Reality & factual entertainment'. 

Bijna 500 programma's van ongeveer 300 omroepen werden dit jaar ingestuurd naar Rose d'or. In totaal nemen nu 39 genomineerden deel, gespreid over 10 categorieën. De 57ste editie van Rose d'or vindt dit jaar plaats in Berlijn op 13 september. Dan wordt duidelijk of Down the road en Sorry voor alles hun nominatie kunnen verzilveren. Sorry voor alles won eerder al een International Emmy award in 2017, een Gold world medal op New York festival in de categorie 'Entertainment and family program', een Silver intermedia global award op het World media festival in Hamburg in 2017, en de prijs voor 'Second best format' op het EBU Creative forum.

EBU creative forum

Over dat creative forum is er trouwens nog meer goed nieuws: daags voor de uitreiking van de Rose d'or ceremonie vindt de editie van 2018 plaats, waar de meest innovatieve programma's van openbare omroepen uit Europa en daarbuiten worden gescreend. Het event dient om connecties met andere omroepen te leggen die interesse hebben om het format zelf te maken. Drie van de twintig reeksen die er worden getoond, zijn van Eén: Taboe, Down the road en Van algemeen nut. Na de screening stemmen de aanwezige afgevaardigden van productiehuizen en openbare omroepen op de formats die zij het beste vonden. De uitreiking hiervan gebeurt tijdens de Rose d'or awards op 13 september.

Down the road is een programma van Roses are blue voor Eén; Sorry voor alles is een programma van Warner Bros International Television Production België in samenwerking met Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos