Bart Peeters stelt nieuwe generatie komisch talent voor in 'Voor de leeuwen'

Bart Peeters stelt nieuwe generatie komisch talent voor in 'Voor de leeuwen'

Creatieve duizendpoot Bart Peeters dompelt Vlaanderen vanaf donderdag 7 september acht weken lang onder in een sprankelend komisch bad. Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder buikpijn van het lachen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedy-award? Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen.

De eerste aflevering van Voor de leeuwen maakt de kijker kennis met een brede selectie fris, jong humortalent van eigen bodem. Van moppentappers tot zangers, van videokunstenaars tot imitatoren. Uit die grote auditieronde worden acht artiesten uitverkoren die samen de zes weken erna elke week een avondvullende revueshow in elkaar boksen. In de achtste en laatste aflevering blikt Voor de leeuwen terug op de beste acts van de acht kandidaten.

Alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen. Voor elke show laten de acht komische talenten zich inspireren door het werk en het leven van de bekende centrale gast. Week na week groeien deze talenten als entertainer, komen ze straffer uit de hoek en wordt de groep hechter.

Gastheer Bart Peeters leidt alles in goede banen, supportert mee vanaf de zijlijn en doet soms mee, als het écht niet anders kan.

Voor de leeuwen: vanaf 7 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén

Voor de leeuwen is een programma van Dedsit voor Eén.

Elke week een show op maat van eregast

Elke week daagt een bekend Vlaams toptalent de acht uit. De jonge artiesten lieten zich inspireren door het leven en werk van dit toptalent om een volledig nieuwe gepersonaliseerde humoristische show in elkaar te boksen.  Niemand minder dan Urbanus, Maaike Cafmeyer, Sven De Ridder, Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Bart De Pauw laten zich in de studio verrassen door dit kersverse talent. Zij hebben aan het einde van de aflevering de taak om één van de acht te belonen met een Zilveren Leeuw.

Acht leeuwen gaan voluit

Aflevering 1 

Bart Peeters laat Vlaanderen kennismaken met meer dan veertig jonge, beloftevolle komieken die het beste van zichzelf geven in De Centrale in Gent. Tien minuten lang tonen ze hun kunnen voor een live publiek. De eerste aflevering van Voor de leeuwen bundelt de beste momenten van deze auditiedagen.

Op 7 september kennen we de acht

Aan het eind van de eerste aflevering maakt Bart bekend welke acht talenten de professionele jury het meest hebben overtuigd. Deze acht creatieve geesten moeten nu zes weken alles uit de kast halen om een gevarieerde en avondvullende televisieshow in elkaar te steken helemaal op maat van elke week weer een andere centrale gast.

Afleveringen 2 tot en met 7

Vanaf donderdag 14 september palmen de acht kandidaten zes afleveringen lang de nationale televisie in. Ze maken elke week samen een brede revueshow, met diverse acts, liedjes, sketches, filmpjes, verborgen camera’s, imitaties,…. En wat is er spannender voor een opkomend humortalent dan deze opdracht: “Breng Urbanus, Maaike Cafmeyer, Sven De Ridder, Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Bart De Pauw aan het lachen”?

Naast de eregast van de week moeten ze uiteraard ook de mensen in de zaal en de kijker thuis entertainen met hun gevarieerde acts. Aan het eind van elke aflevering onthult de centrale gast van die week wie hem of haar het meest is opgevallen. Dat jonge talent krijgt de trofee van de week: de Zilveren Leeuw. Aan het einde van de zevende aflevering beslissen alle zes de eregasten samen wie van de acht zich tijdens de reeks het meest veelzijdige humortalent heeft getoond. Ze belonen hem met de prijs der prijzen: dé Gouden Leeuw.

Aflevering 8

De achtste aflevering blikt nog eens terug op de strafste acts van alle acht. 

Bart Peeters

“Tot mijn grote vreugde heb ik tijdens de opnames van Voor de leeuwen mogen vaststellen dat er een nieuwe generatie komische talenten klaar staat in ons land. Met wat ik tot nu toe heb gezien, blijkt de nieuwe lichting grappige jonge mensen heel gevarieerd qua genres en voorkeuren, bijzonder veelzijdig qua talenten en erg snel op de bal qua snel op de bal."                                                                                           

Performer Bart Peeters is de geknipte gastheer van Voor de leeuwen: al decennialang kent Vlaanderen de sympathieke spring-in-‘t-veld als presentator van heel wat televisie- en radioprogramma’s met vaak een humoristische knipoog, zoals het legendarische Het leugenpaleis bijvoorbeeld. Ook in de muziekwereld is Bart al jaren een gevestigde waarde. In het begin van zijn muzikale carrière scoort hij hits met zijn band The Radios, en later  brengt hij als soloartiest verschillende albums uit. In de theaters maakt hij indruk als singer-songwriter.

Voor de leeuwen: vanaf 7 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Voor de leeuwen is een programma van Dedsit voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos