Bart Peeters is terug met nieuw seizoen Mag ik u kussen?

Bart Peeters is terug met nieuw seizoen Mag ik u kussen?

Vanaf donderdag 4 februari op Eén

Maandag 18 januari 2016 — Mag ik u kussen? is terug, ditmaal op Eén. Na drie gesmaakte seizoenen op Canvas en geslaagde passages in Nederland, kan het publiek weer genieten van de vaak stuntelige, soms romantische, af en toe verrassend trefzekere, maar bijna altijd hilarische pogingen van drie mannen om een vrouw te verleiden.

Aan het ijzersterke concept moest niet gesleuteld worden. Wel nieuw zijn het decor en enkele gezichten. Slechts gewapend met hun radheid van tong, hun scherpte van geest, en vooral een groot gevoel voor humor zullen de drie mannen alle truken bovenhalen om hun tegenstanders uit te schakelen en de vrouw voor hun neus te veroveren. 

Bart Peeters is weer van de partij als presentator om alles in goede banen te leiden. En de kandidaten zelf? Daar zijn onder meer Tom Lenaerts, Jelle De Beule en Adriaan Van den Hoof te spotten. En: Mag ik u kussen? strikte dit jaar ook de populairste politica van het land...

Mag ik u kussen?: vanaf 4 februari elke donderdag om 21.30 uur op Eén.

Bart Peeters leidt de paringsdans

Aan de ene kant van het schouwtoneel: een beroemde vrouw die zich afwisselend gewillig dan wel hard to get zal opstellen. Aan de andere kant: drie bovengemiddeld tot zeer bekende, maar vooral geestige Vlamingen die alles uit de kast zullen halen om de betreffende vrouw onverdeeld voor zich en alleen voor zich te winnen.

De paringsdans wordt als vanouds geleid door Bart Peeters. Want vergis u niet: als er een vrouw in het spel is, worden de meest collegiale vrienden of de best bevriende collega’s plotsklaps keiharde concurrenten. En dan is het goed als er een scheidsrechter op het veld staat die erover waakt dat er geen slagen onder de gordel worden uitgedeeld. Of tenminste niet te veel.

Wie zijn de vrouwen?

Daarover heerst er voorlopig nog wat geheimzinnigheid. Want hoe mysterieuzer een vrouw, hoe aantrekkelijker.

Wie alvast niet van de partij zal zijn, is koningin Mathilde. Alle pogingen van de presentator ten spijt zal zij alweer schitteren door afwezigheid. Wat haar natuurlijk nog begeerlijker maakt, en ons nog meer sterkt in onze overtuiging dat we volgend jaar nog harder ons best zullen moeten doen om haar te overtuigen.

Wie wel heeft toegezegd om mee te doen: de populairste politica van het land. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block zal zich de avances van drie beroemde mannen laten welgevallen.

Verder nog enkele verrassingen dit seizoen: de “vrouwen” zullen niet altijd vrouwen zijn in de strikte betekenis van het woord. En de “mannen” ook niet. Maar wat dit precies inhoudt, ontdek je later dit seizoen in Mag ik u kussen?

Wie zijn de mannen?

We gaan voor een sterke mix van mannen met Mag ik u kussen?-ervaring en mannen die de vraag der vragen nog nooit gesteld hebben. Of tenminste nog niet in het gelijknamige programma.

Zo laten Adriaan Van den Hoof, Bart Cannaerts, Bart De Pauw, Bill Barberis, Erik Van Looy, Guga Baúl, Jandino Asporaat, Jelle De Beule, Jeroom, Kamal Kharmach, Lieven Scheire, Luc Haekens, Philippe Geubels, Steven Goegebeur, Steven Van Herreweghe, Stijn Van De Voorde, Sven De Leijer, Tom Lenaerts, Tom Waes en een zekere Vincent Valckx zich van hun beste kant zien.

Allemaal zullen ze zich van hun beste kant moeten tonen om het hart te veroveren van de droomvrouw die daar voor hen zal zitten. Tot ze de vraag der vragen mogen stellen: "Mag ik u kussen?"

Een aantal rondes die regelmatig zullen terugkeren

Met de deur in huis

Met de deur in huis is de nieuwe vaste openingsronde. Het is de bedoeling dat de casanova’s meteen met de deur in huis vallen, het ijs breken, van wal steken, en tegelijk ook nog eens al hun kaarten open en bloot op tafel leggen. Ze moeten namelijk vlakaf vertellen waarom ze de vrouw willen kussen. En liefst op een manier die haar gigantisch charmeert.

Redder in nood

Vrouwen kunnen natuurlijk alles wat mannen kunnen en vaak zelfs beter. En toch droomt elke vrouw wel eens van een ridder op het witte paard die haar uit de nood helpt als die hoog is. Niks mis mee, want zo hebben mannen tenminste af en toe het gevoel dat ze niet compleet nutteloos zijn. De vrouw schetst telkens een situatie waarbij ze wel wat hulp zou kunnen gebruiken. Het is aan de mannen om te bewijzen dat zij haar niet zullen teleurstellen.

Als je begrijpt wat ik bedoel…

Het is al vrij laat op de avond, maar misschien zitten er links of rechts toch nog wat kinderen mee te kijken. Geen probleem, want een gentleman kan de wildste vrijpartij in het meest zedige beeld verpakken. De vrouw kiest telkens het beeld en eindigt met “als je begrijpt wat ik bedoel…” Bijvoorbeeld:

Ik lees heel graag boeken, dus wil jij eens samen met mij een boek lezen, als je begrijpt wat ik bedoel? 

Waarna de man de wildste leessessie ooit omschrijft.

Liefste dagboek…

De heren lopen gigantisch vooruit op de zaken en schrijven ter plekke in hun dagboek wat ze die avond hopen te kunnen schrijven. Alsof het spel al gespeeld is, dus.

Kiesadvies

De heren hopen natuurlijk alle drie dat zij het spel zullen winnen, maar boven alles willen ze dat de vrouw gelukkig is. Daarom geven ze kiesadvies:

Stel dat je mij niet kiest, waar ik uiteraard kapot van zou zijn, kies dan zeker niet voor die loser hier links van mij, want die stinkt uit zijn bek. Ga dan maar voor die andere hier, wiens naam ik nu even vergeten ben. Die heeft gigantisch veel ervaring met vrouwen. Maar echt héél veel ervaring met vrouwen. Dus daar ga je nog wat leren.

Het vragenvuur

Het vragenvuur is de ultieme test, voor de vrouw beslist wie de loser is en welke twee heren met haar mee mogen naar de finale. Een reeks snelle vragen met korte allesbeslissende antwoorden, want het is de laatste kans om haar te overtuigen.

De loser spreekt

Mag ik u kussen? is een bijzonder humaan programma, waar er medelijden is voor weggestemde losers. Die krijgt namelijk nog één kans, één slotpleidooi om de vrouw alsnog te overtuigen om van gedacht te veranderen. En iemand anders weg te stemmen.

De finale

Sta ons toe om uw geheugen op te frissen. De vrouw zit in het midden op een lippenvormige zetel, geflankeerd door de twee gelukzakken die de finale hebben gehaald. Zij mogen haar nog een keer het hof maken, om de beurt. Als de tijd op is moet de laatste spreker de titelvraag stellen: "Mag ik u kussen?" De vrouw beschikt over twee mogelijke antwoorden: "Ik dacht dat je ‘t nooit zou vragen," waarna ze zich op de vraagsteller stort, of "Laten we gewoon vrienden blijven," waarna ze zich op de andere finalist stort, om de winnaar te belonen met een welverdiende kus.

Mag ik u kussen?: vanaf 4 februari elke donderdag om 21.30 uur op Eén.

Mag ik u kussen? is een programma van deMENSEN voor Eén.

Bart Peeters (c) VRT
Bart Peeters (c) VRT
Bart Peeters (c) VRT