Babyboom in De zoo: achter de schermen

Babyboom in De zoo: achter de schermen

Dit seizoen nog dichter bij de dieren dankzij speciale camera's

Op zondag 6 maart neemt Eén de kijkers mee in de coulissen van de twee bekendste dierentuinen van het land in het nieuwe seizoen van De zoo: achter de schermen. We krijgen weer een blik achter de schermen bij Zoo Antwerpen en Planckendael en volgen een team van bijna vierhonderd medewerkers. Dagelijks halen zij alles uit de kast om zo’n 4000 dieren te verzorgen.

Dit vierde seizoen telt vele unieke momenten: een belangrijk ei bij de koningspinguïns, het overlijden van Siberische tijger Yessie, en de geboorte van olifantje Qiyo. Deze kleine zus van Kai-Mook is een van de hoofdrolspelers dit seizoen. De kijkers krijgen zelfs exclusieve beelden te zien van de bevalling van mama Phyo Phyo.  

De dieren steken dit jaar bijna letterlijk hun snuit in de woonkamer. Dankzij speciale camera’s komen ze nog dichter bij de kijker.

De zoo: achter de schermen: vanaf zondag 6 maart om 20.00 uur op Eén.

De zoo: achter de schermen is een programma van deMENSEN voor Eén, in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.

Lief en leed

De verzorgers van Zoo Antwerpen en Planckendael delen lief en leed met hun dieren. Zij laten ons graag mee genieten van de vele unieke gebeurtenissen. Het belooft dit seizoen alvast een vruchtbaar jaar te worden met de komst van een schattige neushoorn, het langverwachte ei bij de koningspinguïns en een kleine spruit bij de zeehonden.

Helaas liggen vreugde en verdriet dicht bij elkaar. Zo moeten de verzorgers ook afscheid nemen van enkele hartendieven. De zoo: achter de schermen is er bij wanneer de oude Siberische tijger Yessie zwaar ziek is en de verzorgers hierdoor een hartverscheurende beslissing moeten nemen.

Olifantje Qiyo is geboren

Dierentuin Planckendael moest vorig jaar lijdzaam toezien hoe baby-olifant Q overleed. Het verdriet bij de verzorgers was groot. Maar het team moest al snel de knop omdraaien, want de volgende olifantenbaby was al onderweg. Een bevalling waar iedereen vol spanning dagen en nachten op heeft zitten wachten.

Op 16 juni 2015 was het eindelijk zover. Mama Phyo Phyo beviel van haar vijfde jong: Qiyo. Olifantje Qiyo, de kleine zus van Kai-Mooi, steelt dit seizoen de show. We volgen het leven van deze kleine publiekslieveling en zien zelfs exclusieve beelden van de bevalling van mama Phyo Phyo, gevolgd door de grote blijdschap van de kudde.

Nog dichter bij de dieren

In De zoo: achter de schermen worden de dieren dit seizoen nog dichter bij de kijkers gebracht. Voor deze nieuwe reeks werden speciale, kleine camera’s gebruikt om nog dichter bij de dieren te kunnen filmen, zonder hen te storen. Deze camera's kunnen tegen een stootje, een likje en zelfs tegen water, en leveren zo verrassende beelden op.

De verzorgers van Zoo Antwerpen en Planckendael kennen hun dieren door en door en weten dus goed welk dier nieuwsgierig en enthousiast reageert op een kleine camera voor zijn neus. Zo waren de giraffen in Planckendael eerst een beetje cameraschuw, maar ze bleken na enkele uren snuffelen toch erg mediageniek te zijn. Nooit eerder waren dieren op het kleine scherm zo dichtbij: ze steken hun snuit bijna letterlijk in de woonkamer. Het beloven beestige zondagavonden te worden.

Bekijk hieronder al de generiek van De zoo: achter de schermen, waar beelden van de nieuwe, speciale camera's tonen hoe dichtbij de dieren komen.

De zoo: achter de schermen: vanaf zondag 6 maart om 20.00 uur op Eén.

De zoo: achter de schermen is een programma van deMENSEN voor Eén, in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.

Copyright foto's: Zoo Antwerpen en Planckendael

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos