Autoverzekering voor jongeren extreem duur, tot 1.792 €:  Jan Van Looveren zoekt voor dochter Jente  een goedkopere verzekering

Autoverzekering voor jongeren extreem duur, tot 1.792 €: Jan Van Looveren zoekt voor dochter Jente een goedkopere verzekering

Voor hetzelfde geld: woensdag 23 september om 20.40 uur

Maandag 21 september 2015 — Voor hetzelfde geld kaart op woensdag 23 september het probleem aan van betaalbare autoverzekeringen voor jongeren. Jan Van Looveren stuurt zijn 18-jarige dochter Jente op jacht. 

Verder helpt Britt Van Marsenille een kijker zijn huis verkopen. Hoe verkoop je je huis met zoveel mogelijk winst, met of zonder hulp van een vastgoedmakelaar? 

En hoeveel kost een goeie gin? Thomas Vanderveken zoekt het uit.

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.40 op Eén.

  • AUTOVERZEKERING VOOR 18- JARIGEN EXTREEM DUUR: VAN 900 € TOT 1.792 € PER JAAR

Jongeren die vandaag een autoverzekering willen afsluiten moeten veel geld op tafel leggen. Dat komt door hun beperkte rij-ervaring én omdat jongeren tussen 18 en 25 het meest betrokken zijn bij ongevallen.

Jan Van Looveren probeert voor zijn 18- jarige dochter Jente een betaalbare autoverzekering te vinden. Ze heeft net haar rijbewijs gehaald maar een autoverzekering vinden is niet zo vanzelfsprekend. 

Tot zijn verbazing weigeren enkele maatschappijen haar te verzekeren en anderen vragen tot 1.792 € per jaar. Uiteindelijk kan Jan via de familiemakelaar een verzekering afsluiten voor 906 €.

  • HUIS TE KOOP : MET OF ZONDER MAKELAAR?

In Vlaanderen verkopen we ons huis niet snel, en enkel als we geen andere mogelijkheid meer zien. Het is voor de verkoper altijd een emotionele gebeurtenis. 

De meeste mensen proberen hun huis zelf te verkopen. Maar is dat de beste optie of laat je het beter over aan een vastgoedmakelaar?

Britt van Marsenille probeert het huis van kijker Johan te verkopen aan de beste prijs. Ze onderhandelt met vastgoedmakelaars, maar ze besluiten samen om het huis zonder makelaar te verkopen.

Potentiële kopers weten goed wat een huis waard is. De verkoopprijs mag niet te hoog zijn of het huis geraakt niet verkocht. Als een huis te lang – te koop – staat denken kopers snel dat het verborgen gebreken heeft en haken af.

  • GIN – TONIC: DE BESTE GIN VOOR DE BESTE PRIJS

De Gin – tonic hype is nog lang niet voorbij. Vorig jaar nog steeg de verkoop in ons land met 40 procent en zijn er wereldwijd meer dan 400 verschillende soorten gin. 

Het aanbod is overweldigend: van compound gin, London dry, distilled gin tot “handcrafted of “small batch”. 

Maar wat betekent al die informatie en bepalen die de prijs van een fles Gin? Want de prijzen lopen sterk uiteen, van acht euro tot enkele honderden euro’s per fles. Zijn al die Gin ’s hun geld wel waard?

Thomas Vanderveken zoekt naar de beste gin voor de beste prijs. 

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.40 op Eén.

Een betaalbare autoverzekering voor jongeren: bestaat het?<br/>(c) VRT
Een betaalbare autoverzekering voor jongeren: bestaat het?<br/>(c) VRT
Huis te koop: zelf verkopen of met hulp? <br/>(c) VRT
Huis te koop: zelf verkopen of met hulp? <br/>(c) VRT
Wat kost een gin-tonic?<br/>(c) VRT
Wat kost een gin-tonic?<br/>(c) VRT