Arnout Hauben werkt aan Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

Arnout Hauben werkt aan Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

In september op Eén

Arnout Hauben werkt op dit moment aan een nieuwe driedelige reeks. In de Ten oorlog special: onder Vlaamse velden graaft Arnout deze keer letterlijk in het verleden van De Groote Oorlog. Hij trekt naar het West-Vlaamse Langemark en gaat er aan de slag als archeoloog. Op een plek met een uitzonderlijke oorlogsgeschiedenis, want in Langemark vond 100 jaar geleden niet enkel de Derde Slag bij Ieper maar ook de eerste gasaanval plaats. 

Net hier komt binnenkort een nieuwe gaspijplijn te liggen. Maar voor die de grond in gaat, mogen Arnout en zijn collega-archeologen er aan de slag. Met schop en truweel. Een once-in-a-lifetime kans die uitzonderlijke vondsten en bijzondere verhalen oplevert. Arnout bijt zich vast in die verhalen, praat met de bewoners en ontdekt zo de geschiedenis van hun streek.

Na de memorabele tocht van Nieuwpoort naar Gallipoli in Ten oorlog 1, en een onvergetelijke reis in de voetsporen van Amerikaanse en Russische troepen in Ten oorlog 2, vormen deze drie afleveringen van Onder Vlaamse velden een mooi sluitstuk van de Ten oorlogreeks.

De Ten oorlog special: onder Vlaamse velden zal in september te zien zijn op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos