Skip to Content
Arnout Hauben neemt kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur rond de Noordzee in nieuw programma

Arnout Hauben neemt kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur rond de Noordzee in nieuw programma

Op zoek naar de rijke geschiedenis van onze zee

Arnout Hauben kondigde zonet in een video op zijn Facebookpagina aan dat hij binnenkort rond de Noordzee trekt voor een nieuw programma op Eén. Vanavond is Arnout nog te zien in de laatste aflevering van Leve de zoo!, en intussen is hij bezig met de opnames voor deze nieuwe reeks. Hij neemt in zijn eigen gekende stijl de kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur dat vertrekt in Brugge en helemaal rond de Noordzee leidt, om in Antwerpen weer thuis te komen.

Tijdens zijn tocht van meer dan 5000 kilometer gaat Arnout op zoek naar de rijke geschiedenis van ‘onze’ zee en vertelt hij verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige storm die op kerstavond in 1330 Oostende vernielt. Over de pest, nieuwe ideeën en wetenschap die zich stuk voor stuk langs de Noordzee hebben verspreid. Van de wereldoorlogen die er werden uitgevochten, over de evolutie van de visserij, tot de gevolgen van de opwarming van de aarde voor het leven in onze zee. 

Arnout gaat op pad met twee mede-avonturiers, geluidsman/dronepiloot Ruben Callens en cameraman Philippe Niclaes. Samen trekken zij langs de kust en over de zee, te voet en met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen langs de grillige grenzen van de woelige Noordzee. Onderweg praat Arnout op zijn typische manier met de boeiende mensen die hij tegenkomt en laat hij heden en verleden moeiteloos in elkaar overvloeien.

Het programma wordt dit jaar nog opgenomen en is een productie van De chinezen voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos