Appel d'urgence: het populaire De noodcentrale steekt de grens over naar Wallonië

Appel d'urgence: het populaire De noodcentrale steekt de grens over naar Wallonië

Maak kennis met de Luikse calltakers van 100/112 en 101

Na het erg populaire De noodcentrale, dat op gemiddeld 1.026.418 kijkers kon rekenen voor het tweede seizoen, brengt Eén vanaf donderdag 28 september Appel d'urgence. Productiehuis De chinezen maakte dit programma voor RTL en Eén zendt binnenkort vijf afleveringen van de reeks uit. Appel d'urgence steekt de taalgrens over en kruipt in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 100/112 en 101 in Luik.

Het publiek kon in De noodcentrale al kennismaken met enkele calltakers uit Luik: Déborah, Carole en Armand. Hun aanpak weekte veel lovende reacties los. Daarom krijgt de kijker nu de kans om deze drie samen met hun collega's nog beter te leren kennen in Appel d'urgence. Zij staan de bellers bij met raad en helpen hen met veel geduld en passie verder. Een verkeersongeluk richting Ardennen, een verloren gelopen kind in de Hoge Venen, een inbraak of een hartstilstand: de calltakers van politie, brandweer en ambulance staan 24/7 paraat om iedereen snel en doeltreffend te helpen.

Mik Cops, programmamaker bij productiehuis De chinezen:

“Nadat we twee reeksen van De noodcentrale hadden gemaakt voor Eén, kregen we de vraag van RTL om een Waalse versie te maken in Luik. Geweldig dat deze reeks nu door Eén wordt opgepikt. We wisten dat Luik de reputatie heeft een aparte stad te zijn, maar wat dat dan precies betekent, konden we ons niet zo concreet voorstellen. Tot we de noodcentrales daar binnenstapten. Het vurige, warmhartige karakter van de Luikenaars was al te voelen bij de eerste kennismaking met de calltakers en sijpelde door in zowat elke oproep die binnenkwam.

Drie maanden lang hebben we het werk in de Luikse meldkamers van de 100/112 en 101 gevolgd. En elke dag opnieuw werden we bij de keel gegrepen door de intensiteit en de diversiteit van de oproepen, en de gedrevenheid waarmee de calltakers ze behandelen.”

Appel d'urgence: vanaf 28 september elke donderdag om 21.25 uur op Eén.

Appel d'urgence is een programma van De chinezen voor RTL.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos