Anouck Luyten uit Berlaar krijgt de Gouden Leeuw in Voor de leeuwen

Anouck Luyten uit Berlaar krijgt de Gouden Leeuw in Voor de leeuwen

"Meest veelzijdige humortalent van alle acht" volgens de jury en het publiek

Een black-out krijgen of bekogeld worden door het publiek is haar grootste nachtmerrie op het podium. Maar dat gebeurde gelukkig niet de voorbije zes weken in Voor de leeuwen, integendeel. Anouck Luyten (26) wint vanavond de Gouden Leeuw als meest veelzijdige humortalent van de acht.

Juryleden Sven De Ridder, Bart De Pauw, Maaike Cafmeyer, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts en Urbanus zien in alle acht heel veel talent en doorgroeimogelijkheden. Bart de Pauw: "Er was geen enkele dissonante noot, het zijn allemaal mensen waarvan je zegt: doe verder elk op jouw manier."

Anouck is 26 jaar en komt uit het Antwerpse Berlaar. Ze begon in het plaatselijke amateurtheater in de rol van robot. Enkele jaren geleden studeerde ze af in de richting Kleinkunst aan Herman Teirlinck. Anouck:"Dit voelt goed maar ook raar! Iedereen zegt altijd dat hij het niet verwacht had, maar ik had het ook echt niet verwacht. Niemand denk ik. Het voelt alsof ik ben gaan nieuwjaar zingen. Alleen ben ik thuisgekomen met de Gouden Leeuw in plaats van een warme wafel met véél slagroom."

De voorbije weken met Peter, Nic, Jade, Dries, Lander, Pieter en Ariane waren erg inspirerend voor Anouck. Momenteel is ze vooral actief in het theater, zingt ze en geeft ze les in academies.

En dat wil Anouck vooral verder blijven doen: "Ik wil nog altijd de vrouwelijke James bond worden! Van spelen en zingen word ik gelukkig. Dus ik hoop dat ik die dingen mag en kan doen om mee aan mijn droom te bouwen. Het was heerlijk om dit onbekende avontuur met de andere zeven jonge mensen te kunnen delen. Ieder van ons heeft zijn kwaliteiten. Ik zou wel van iedereen een stukje lusten!

Voor de leeuwen - finale, op donderdag 19 oktober om 20.40 uur op Eén.

Voor de leeuwen is een programma van Dedsit voor Eén.

 

 

 

 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos