Albertine en Mathilde geven opnieuw hun ongezouten mening

Albertine en Mathilde geven opnieuw hun ongezouten mening

Het tweede seizoen van Hallo televisie! op Eén

Maandag 7 september 2015 — Hallo televisie! gunt de kijker vanaf donderdag 10 september weer een blik in de huiskamer. Wat vindt Vlaanderen echt van de programma's op televisie? Maar Hallo televisie! kijkt verder dan de oneliners van tv-kijkers. Het programma toont ook hun ontroering en hun medeleven, hun visie op de wereld, en hun oprechte bekommernissen.

In het tweede seizoen van Hallo televisie! komen een aantal bekende gezichten terug: zo zijn Albertine en Mathilde weer van de partij. De woonkamer van Albertine kreeg deze zomer een nieuw kleurtje, maar haar gesprekken met Mathilde blijven van hetzelfde kaliber. Ook ditmaal nemen de twee vriendinnen geen blad voor de mond. En er is ook plaats voor nieuwe gezichten: onder meer ex-sportverslaggever Jos en zijn vrouw Hilde.

Hallo televisie!: vanaf 10 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Vertrouwde gezichten

Albertine en Mathilde

Deze twee dames kent iedereen nog van vorig seizoen. De vriendinnen uit Wolvertem leerden elkaar jaren geleden kennen via hun echtgenoten. Intussen zijn ze allebei weduwe geworden en zoeken ze elkaar op om samen te eten en tv te kijken. Albertine en Mathilde kunnen stevig kibbelen maar kunnen elkaar ook niet missen. Taboes kennen ze niet: elk onderwerp is bespreekbaar bij een kop goede koffie.

Lia en Pippo

Dit koppel met Siciliaanse roots praat met handen en tanden. Lia en Pippo uit Genk nemen geen blad voor de mond, plagen elkaar graag en bloeien open bij alles wat verwijst naar Italië. Dit koppel heeft een immens groot hart: ze leven mee met wat ze zien op televisie en raken er vaak door ontroerd. En hoewel ze soms cru reageren ten opzichte van elkaar, zien ze elkaar ontzettend graag.

Familie Sonck

Mama Tania en haar mooie dochters Aurélie, Lieselotte, Emely en Justine uit Ninove waren al in het eerste seizoen van Hallo televisie! te zien. Ze leven luidruchtig mee met alle tv-programma’s en discussiëren graag onderling. Misschien ontdekken we dit seizoen de man des huizes, die tot nu toe nog niet in beeld kwam.

Mieke en haar kinderen

Mieke uit Waarschoot is een aantrekkelijke, alleenstaande mama. Ze heeft drie kinderen waarmee ze een bijzonder open verstandhouding heeft. De oudste is Zoë, dan volgen puber Isaak en de jongste, Noa. De kinderen zijn spontaan en zeggen eerlijk wat ze denken, zeker wanneer ze vinden dat mama of de tv-gezichten niet mee zijn met de tijd.  

Cherif en Becky

Cherif en Becky komen uit Aartselaar. Hij heeft Algerijnse roots, zij Belgische. Toen hij haar voor het eerst zag, was het liefde op het eerste gezicht. Ze hebben samen twee schattige kinderen. Kif, de broer van Cherif, komt vaak logeren. Cherif en Kif hebben vroeger veel kattenkwaad uitgehaald en halen daar met een brede glimlach herinneringen aan op. 

Nieuw

Dit seizoen gluren we ook binnen in enkele nieuwe huiskamers. Zij komen elke week aan bod en geven uitgebreid hun mening over de televisieprogramma's.

Jos en Hilde

Jos en Hilde zijn al twintig jaar getrouwd en wonen in het rustige Grobbendonk. Hij is ex-sportverslaggever, zij was leerkracht. Typisch voor Jos zijn zijn humor en het Kempense accent. Hij maakt zich in alles druk, en Hilde kan daar dan goed mee lachen. Ze kennen veel van televisie en kijken er ook elke dag naar. Sommigen kennen Jos waarschijnlijk al van de radio.

Sabrina en Roger Jr.

Sabrina en Roger Jr. uit Lier zijn een hip koppel met een druk sociaal leven. Dat zal binnenkort misschien wel wat veranderen, want ze verwachten hun eerste kindje. Roger zingt hij in een hardcore metal band. Om de baby in de buik te behoeden voor lawaai, gaat Sabrina nu niet zoveel naar optredens. Het koppel is heel open-minded en duidelijk verliefd op elkaar en op het leven. 

Axel en Karine

Axel en Karine uit Berchem zijn te omschrijven als "a gay and his best friend." Axel en Karine gingen als jongeren samen op stap. Intussen heeft Karine een man en twee kleine kinderen, maar Axel blijft haar soulmate. Sterke punten van dit duo: de kurkdroge humor van Axel, die zegt wat hij denkt, gecombineerd met de aanstekelijke bulderlach van Karine.

Sacha en Luc

Luc werkte altijd als leerkracht zedenleer, Sacha als verpleegster. Ze kookt graag en babbelt tot de sterren hoog aan de hemel staan. Samen genieten Luc en Sacha met plezier van een wit wijntje op de camping in Bredene.

Keren ook terug

Naast de gezichten die elke week aan bod komen, zijn er nog drie huiskamers die al bekend zijn uit het eerste seizoen van Hallo televisie! Ook zij komen in seizoen 2 aan bod:

Bertje en Christa

Bertje Vermeire was een gevierd wielrenner toen hij jong was. Samen met zijn vrouw Christa geniet hij nu in Beernem van een rustiger leven. Christa houdt van handwerk, breien, knutselen, koken en puzzelen. Maar bovenal houdt ze van hun kleinkinderen.

Cynthia, vader Baba, dochter Eva en man Dré

Elke avond komt Baba eten bij zijn dochter Cynthia in Boechout en na de maaltijd zet hij zich gezellig voor de televisie. Kleindochter Eva is zijn grootste fan. Ze hebben veel plezier samen, zeker als Baba verhalen begint te vertellen over zijn goede oude (wilde) tijd.

Karin en Guy

Karin en Guy uit Brasschaat leerden elkaar meer dan vijfentwintig jaar geleden kennen in een discotheek. Ze hebben intussen twee volwassen dochters, Valerie en Annelies, die nog thuis wonen. Karin en haar dochters zeggen zonder pardon wat ze denken. Guy is eerder het stillere type. Karin en Guy zijn passionele supporters van voetbalclub Beerschot.

 

Al deze koppels en families laten in Hallo televisie! niet enkel in hun huiskamer binnenkijken, maar ook in hun gedachten en gevoelens. Wat denkt de Vlaming echt over de televisieprogramma's?

Hallo televisie!: vanaf 10 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Hallo televisie! is een programma van Zodiak Belgium voor Eén.

Cynthia, vader Baba,  dochter Eva en man Dré
Lia en Pippo
Familie Sonck
Christa en Bertje
Albertine en Mathilde
Karin en Guy
Mieke en haar kinderen Zoë, Isaak en Noa
Jos en Hilde
Cherif en Becky
Luc en Sasha
Roger Jr. en Sabrina
Axel en Karine