"Af en toe was 2017 zelfs plezant": Sven de Leijer blikt terug op de mooie momenten van 2017 in Vrede op aarde

"Af en toe was 2017 zelfs plezant": Sven de Leijer blikt terug op de mooie momenten van 2017 in Vrede op aarde

Heel de kerstvakantie lang nodigt Sven de Leijer in Vrede op aarde elke dag andere gasten uit om samen met hem terug te blikken op 2017. Sven ontvangt onder meer:

Premier Michel, Erik Van Looy, Annelies Van Herck, Annemie Struyf, Björn Soenens, Imke Courtois, Joke Emmers, Kobe Ilsen, Koen Geens, Leen Dendievel, Lynn Van Royen, Raoul Hedebouw, Bart Peeters, Jonas Geirnaert, Siska Schoeters, Jeroen Meus en Nafi Thiam. 

Geen Donald Trump voor Sven

Het viel al van in januari te voorspellen dat alle jaaroverzichten overal ter wereld zullen gaan over Donald Trump en terreur. Maar Sven wil net de nadruk leggen op de mooie dingen. Want uiteraard was 2017 veel meer dan alleen maar kommer en kwel. Er was ook veel Vrede op aarde. Af en toe was het zelfs plezant.

Dat toont Sven zélf ook, want hij zal het ook regelmatig hebben over wat híj de geestigste, de vreemdste, de opvallendste beelden vond van 2017.

Af en toe heeft hij ook geprobeerd om zelf het jaar mooier te maken. Onder het motto: hoe mooier het jaar, hoe mooier het jaaroverzicht!

Het beeld van het jaar

Alle gasten schuiven aan in Svens lange zetel, bij een grote kerstboom, om te praten over hun 2017 en 2017 in het algemeen. Ze brengen elk hun beeld van het jaar mee, maar niet zomaar een beeld. Sven heeft hen gevraagd naar een beeld waarbij ze minstens moesten glimlachen. Van ontroering of omdat ze het grappig vonden. Een beeld dat hun dag, hun week, misschien zelfs hun jaar heeft goedgemaakt. Een beeld dat voor hen betekent: het is allemaal nog niet zo slecht. Of misschien wel, maar door dit beeld kunnen we dat even vergeten.

Wie wint de Vrede op aarde-Awards?

Sven deelt ook prijzen uit, de Vrede op aarde-Awards. Om te beslissen wie er allemaal zo’n award verdient, heeft hij zich een weekend lang teruggetrokken in een ondergesneeuwde chalet in de Ardennen. Onder leiding van jury-en-Vlaams-Parlementsvoorzitter Jan Peumans en een eminente jury: Danira Boukhriss-Terkessidis, schrijver Herman Brusselmans, muzikant Lennert Coorevits, barones Mia Doornaert, seksuologe Goedele Liekens, topeconoom Geert Noels en een nog volop revaliderende Jan Bakelants.

Zij hebben zich twee dagen lang gebogen over vragen als:

Wat was dé gebeurtenis van 2017? Of dé uitspraak van het jaar? Wie verdient de “Doorbraak van het Jaar”-award? Of wie de “Uit de bocht”-award?

Vrede op aarde, het feelgood-eindejaarsprogramma met Sven de Leijer, tijdens de kerstvakantie op Eén, rond 21-22 uur.

(op 25 december om 22 uur, op 26 december om 21.10 uur, op woensdag 27 december om 21.35 uur, op 28 december om 22.05 uur, op 1 januari om 22.00 uur, op 2 januari om 21.25 uur , op 3 januari om 21.30 uur)

 

Radio 2

Sven de Leijer zal op Kerstdag ook Vrede op aarde brengen op Radio 2.  

 

FOTO'S: (niet voor publicatie)

U vindt vanaf 15 december persfoto's van Sven de Leijer in zijn sfeervolle studio op http://pers.vrt.be

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos