Skip to Content
Adriaan Van den Hoof tot tranen toe ontroerd wanneer Steven zijn boekje opendoet

Adriaan Van den Hoof tot tranen toe ontroerd wanneer Steven zijn boekje opendoet

Verder in Van algemeen nut: Gargamel, mislukte rij-examens en een succesvolle George Michael-imitator.

Steven vond in het VRT-archief een uniek document, dat duidelijk maakt waar zijn goede vriend Adriaan Van den Hoof zijn talent voor humor vandaan haalde. Mensen aan het lachen brengen, zit blijkbaar in Adriaans bloed. Dat bewijst Steven met een nooit eerder vrijgegeven hoorspel van maar liefst 71 jaar oud. Het is van de hand van zijn grootvader, Bert Leysen. Wanneer Steven het document weer tot leven roept, kan Adriaan de ontroering niet de baas. 

Steven Van Herreweghe: “Ik ben jaloers op hoe Adriaan moppen kan tappen. Bij humor draait het om onvoorspelbaarheid. En hij is daarin echt een meester.”

Steven ontmaskert Gargamel, zijn jeugdheld en de schrik van de Smurfen

Gargamel, de schrik van de Smurfen, is voor Steven de meest legendarische tv-schurk ooit. Steven is zot van Gargamel. Als kleine jongen speelde hij wedstrijdje om ter best Gargamel imiteren. “Ik haaaaaat smurfen”, kan hij nu nog vlekkeloos nadoen. Hoog tijd om zijn kinderdroom in vervulling te laten gaan. Hij zapt Gargamel in levende lijve in de zetel: Paul Van Gorcum. 

 Paul Van Gorcum: “Het publiek en kinderen in het bijzonder vinden schurken heerlijk. Ik heb heel veel schurken gespeeld in mijn leven. Ik doe het kennelijk goed als schurk.” 

60 jaar en 865 afleveringen lang was Paul Van Gorcum de stem van Gargamel. Steven heeft pretoogjes als hij Paul Van Gorcum uitnodigt om samen te spelen met Stevens Smurfendorp… 

Ook nog in Van Algemeen Nut

Steven botste in het VRT-archief op Robin Van Camp , die 22 jaar geleden voor de 34ste keer faalde voor z’n rij-examen. De 35ste keer zit niet in het VRT-archief. Heeft Robin uiteindelijk z’n rijbewijs gehaald? 

Albert Gilis was 31 jaar geleden de koning van de Vlaamse playbackscène. Een superster die kosten, noch moeite, noch haarlak spaarde om er ​ als George Michael uit te zien. Dat was zo geloofwaardig dat hij op de Meir de fans van zich moest afschudden. 

Van algemeen nut: donderdag 4 april om 20.35 uur op Eén.

 

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos