1000 zonnen: Siegfried De Doncker op het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen

1000 zonnen: Siegfried De Doncker op het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni op Eén

Deze week trekt Siegfried De Doncker naar het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen in Neerpelt. Hij waagt zich aan de onbekende disciplines snelklimmen en kabelgooien. Ook Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, superpopulair in Vlaanderen als Lowie en Adil in Thuis, maken deze week voor het eerst hun opwachting in 1000 zonnen. Ze lanceren een prettig gestoorde oproep waarvoor ze de hulp van de kijker nodig hebben. In de rubriek Wordt vervolgd kamperen we een hele week in Oostende op het Zandsculpturenfestival. 

1000 zonnen: van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni om 19.40 uur op Eén

Wordt vervolgd

In Oostende is het Zandsculpturenfestival geopend. Een paar dozijn van ’s werelds beste zandbeeldhouwers werken dit jaar rond het thema Stars: sterren uit de wereld van film, televisie en muziek. 1000 zonnen brengt in de rubriek Wordt vervolgd de hele week verslag uit van hun werk. Uit vormloze zandheuvels ontstaan gigantische versies van Adele en Stromae, Uma Thurman en Marijn Devalck. Maar eenvoudig is het werk niet: eenmaal een hoopje zand instort, kan je het niet meer terugplakken. En het regenweer van de afgelopen weken maakte het de kunstenaars extra moeilijk.

 

Maandag 20 juni

Zoals elke maandag trekken de overambitieuze maar ondergebudgetteerde reclamejongens Michael en Stef naar Wallonië voor de rubriek Publi Wallonie. En deze keer vinden ze het thema waarover ze een spot moeten draaien wel héél aantrekkelijk: de Waalse streekbieren. Zoals steeds overtuigen ze onschuldige bezoekers om te figureren in hun spot, en zoals steeds lopen de opnames totaal uit de hand. Deze keer kosten ze zelfs bijna het leven aan een sprookjesprinses…

In M/V met talent overtuigt 1000 zonnen voorbijgangers om te tonen wat ze kunnen. Bijvoorbeeld: een troep voetbalsupporters in vol ornaat aan het juichen krijgen. Alles wat je daarvoor nodig hebt zijn: een paar doelpalen, een doelman, en een bal. O ja, je moet ook wat kunnen sjotten. Maar dat kunnen ze, in Mechelen. Toch?

Twee nieuwe koppen duiken voor het eerst op in 1000 zonnen: Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, superpopulair in Vlaanderen als Lowie en Adil in Thuis, gaan een uitdaging aan met de kijkers. Mathias en Nawfel zijn goeie vrienden, maar ze willen vooral ook steeds winnen van mekaar. En ze dagen de kijkers van 1000 zonnen uit om de spannendste, verrassendste en knettergekste proeven voor hen te bedenken waarmee ze zich met mekaar kunnen meten. Maandag lanceren ze de oproep, half juli kan je hun tweestrijd wekelijks volgen in 1000 zonnen. Wie hen wil uitdagen, kan een mail sturen naar 1000zonnen@een.be.

 

Dinsdag 21 juni

Vorige week vond in Neerpelt het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen plaats. Een onverwachte deelnemer was niemand minder dan Siegfried De Doncker, die zich de hele zomer voor 1000 zonnen smijt in onterecht onbekende sportcompetities. Hij neemt zelfs deel aan twee disciplines: snelklimmen en kabelgooien. Wat dát precies inhoudt en hoe Sieg het er vanaf bracht, zie je vanavond. 

En dan is er natuurlijk de rubriek Dilemma, waarin 1000 zonnen de kijkers voor krankzinnige keuzes plaatst. Stel dat je na je dood gestraft zou worden voor je zonden, welke straf zou jij dan verkiezen: een plaatsje in de hel, of terug naar aarde komen als… een kermiseendje?

 

Donderdag 23 juni

Maureen Vanherberghen gaat de hele zomer met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. En Happy van Pharrell Williams is de kandidaat van deze week. Williams schreef Happy voor de soundtrack van de computeranimatiefilm Despicable Me 2. Het werd een wereldhit: in Nederland is het bijvoorbeeld het meest succesvolle nummer in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Op YouTube vind je duizenden filmpjes van mensen die een dansje doen op Happy. Maar is het ook het favoriete nummer van de Vlaamse kijkers?

Nog meer muziek in 1000 zonnen met een wel heel bijzondere deejay. De Gentenaar Tom Renshofer aka DJ Wheelz is al heel zijn leven aan een rolstoel gekluisterd door een zware spierziekte. Hij leeft in een aangepaste woning met assistentie. Maar mensen uit de bol te zien gaan op zijn muziek bezorgt hem zoveel adrenaline dat hij tijdens het draaien zelfs zijn armen in de lucht kan steken, iets wat hij normaal niet kan. En uit de bol gaan doen ze, de mensen.

 

Vrijdag 24 juni

Elke vrijdag hebben een organisatie of bedrijf die aan de top staan in hun sector, één plaats vrij voor een toevallige voorbijganger die 1000 zonnen van de straat plukt. En veel hoger aan de top dan Hertog Jan, het restaurant van sterrenchef Gert de Mangeleer, kan je moeilijk raken. De Chinese vrijwilliger van de week draait een hele dag mee in de keuken. En hoewel de dag nogal rustig begint met het selecteren van bloemblaadjes, wordt het al snel een hectische bedoening.

In Dit is wat sport kruidt Chris van den Abeele de sportzomer met straffe weetjes over de lopende competitie. Deze week buigt hij zich over de boeiende vraag: wat bezielt voetballers om na de match zo’n doornat stinkend truitje van een tegenstander aan te trekken? Het is een gewoonte die wel eens tot verwarring wil leiden. Om nog maar te zwijgen van wat de spelers na afloop zoal doen met dat truitje…

Julie Van Den Steen gaat in Te goedkoop om waar te zijn op zoek naar het verhaal achter spotgoedkope vakantie-aanbiedingen. Vandaag ontdekt ze dat je in het centrum van Gent zowaar kan kamperen voor maar 6 euro per nacht. Wat zit daar achter? Een bijzonder mooi verhaal, zo blijkt, van een straffe dame met een zwaar verleden die niets liever doet dan bezoekers uit den vreemde onthalen.

 

1000 zonnen: van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni om 19.40 uur op Eén

Op woensdag 22 juni is er geen uitzending wegens EK voetbal. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos