1000 zonnen: Siegfried De Doncker leert vechten als een ridder

1000 zonnen: Siegfried De Doncker leert vechten als een ridder

Deze week uitzonderlijk van maandag 6 tot en met donderdag 9 juni op Eén

Deze week hult Siegfried De Doncker zich voor 1000 zonnen in een harnas: in Sporting Siegfried leert hij hoe te vechten als een ridder. Saartje Vandendriessche probeert in Nooit meer moe koudetherapie uit.

In Schoon volk leren we Lore en Lara kennen, twee vrouwen die als demiclowns proberen om demente senioren weer te doen lachen. En Wordt vervolgd trekt naar het Molenbeekse Groot Eiland, waar kansarmen en migranten verschillende jobs kunnen uitoefenen.

1000 zonnen: van maandag tot en met donderdag om 19.40 uur op Eén.

Wordt vervolgd

Deze week reist 1000 zonnen in Wordt vervolgd naar Molenbeek - die Brusselse stad die, ondanks alle pogingen om een evenwichtiger beeld te geven, nog door velen negatief wordt gezien. Dat moet beter kunnen, vindt 1000 zonnen, en daarom strijkt het programma neer op het Groot Eiland in Molenbeek. Een omvangrijk complex van ateliers en keukens waar kansarmen en migranten een brede waaier aan jobs verrichten – en zich intussen te pletter amuseren.

Maandag 6 juni

In Publi Wallonie draaien Michaël en Stef deze week een toeristische spot over de Grotten van Han. Benieuwd wie ze deze keer zo gek krijgen om te figureren in hun Hollywoodspot on a budget

Gerty Christoffels vraagt opnieuw een man op een bankje hoe zijn dag was, en hoort een liefdesverhaal. En "Boek King" Dimitri Leue leest deze week een jeugdboek voor aan blij verraste kinderen.

De vedette van deze aflevering is Paula. Deze kranige dame installeerde zich voor 1000 zonnen in M/V met talent in een zetel in Mechelen en gaf de voorbijgangers een eenvoudige opdracht: “doe mij lachen!” Maar dat bleek gemakkelijker gevraagd dan gedaan…

Dinsdag 7 juni

1000 zonnen gaat in Trots van Vlaanderen op zoek naar het verhaal achter unieke woningen en tuintjes. Vandaag proberen we het mysterie te achterhalen van een gigantisch beeld van… een peer.

We moeten allemaal voortdurend keuzes maken, en de rubriek Dilemma biedt vast de mafste van allemaal. Vandaag is de keuze: wat zou jij het liefst hebben, een olifantenslurf of een giraffennek?

Vandaag probeert Siegfried De Donker in Sporting Siegfried een heel alternatieve sport uit: riddergevechten. Gehuld in een dertig kilo zwaar harnas probeert hij een woeste tegenstander van zijn lijf te houden. Zjin blauwe plekken zijn na een uurtje niet meer te tellen...

Woensdag 8 juni

Saartje Vandendriessche zet haar zoektocht naar middeltjes tegen vermoeidheid verder in Nooit meer moe. Deze keer probeert ze een therapie uit die nogal afschrikt: koudetherapie. Bibberen in ijskoude meren en ijsbaden: het schijnt je energie te geven. Maar of Saartje het ook leuk vindt?

Ute en Erik vertellen hun heel bijzonder liefdesverhaal in de rubriek Zomerliefde. Na een ontmoeting onder de douche en een avond samen moesten ze al scheiden… Ute deed de gekste dingen om Erik terug te vinden, maar toen lukte een relatie opeens niet meer. Door een miraculeus toeval vonden ze elkaar een tweede keer terug.

Vandaag wagen vier dames op leeftijd zich in De eerste keer voor het eerst aan… een videogame. En alvast twee onder hen denken na deze spannende ervaring helemaal anders over gamers dan voorheen.

Donderdag 9 juni

Word jij ook zo wanhopig van de wirwar aan oplaad- en USB- en muis-kabeltjes waar we dezer dagen blijkbaar niet zonder kunnen? Na De tip van deze week hoef je je daar geen zorgen over te maken. Al zal je er wellicht wel een paar keer van naar het toilet moeten…

De rubriek Schoon volk volgt vandaag de demiclowns Lore en Lara. Verkleed als clowns brengen zij demente senioren aan het lachen. Maar hun doel is niet alleen een lach op hun gezicht te toveren: ze proberen de demente senioren dingen te laten doen uit hun actieve leven – hun leven als leerkracht bijvoorbeeld. Soms met onvermoede resultaten, want Lore en Lara zijn ook al eens door een gepensioneerde militair die zich plots zijn oude rol herinnerde… uit zijn kamer gecommandeerd.

Maureen Vanherberghen gaat verder op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. Deze week aan de beurt: Summer of ’69, misschien wel de meest gehate song op haar lijstje. Maar het is ook een van de meest meeslepende: honderdduizenden rockfans hebben er de grond op doen daveren. Ook vandaag nog? Maureen probeert het uit, en jij kan de hele zomer stemmen op jouw favoriete zomerhit op de website één.be.

Vrijdag 10 juni

Geen 1000 zonnen wegens de openingsmatch van het EK voetbal.

 

1000 zonnen: deze week van maandag 6 tot en met donderdag 9 juni om 19.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos