1000 zonnen: Saartje Vandendriessche test bloedzuigertherapie tegen moeheid

1000 zonnen: Saartje Vandendriessche test bloedzuigertherapie tegen moeheid

1000 zonnen: met o.a. Gerty Christoffels, Siegfried De Doncker, Julie Van den Steen, Chris Van den Abeele en Maureen Vanherberghen

Het wordt zomer, en dus is 1000 zonnen er met nieuwe rubrieken en gezichten. Een van hen is Gerty Christoffels: zij ontlokt in haar rubriek Hoe was je dag? mooie en ontroerende verhalen aan toevallige voorbijgangers. 

Saartje Vandendriessche zoekt in Nooit meer moe een remedie tegen moeheid en test daarom een nogal nare kuur: bloedzuigertherapie... In Sporting Siegfried test Siegfried De Doncker deze week waterballet, en Julie Van den Steen geniet van een driegangenmenu voor maar 8.5 euro - wat zou daar achter zitten?

Verder zijn ook enkele vertrouwde rubrieken, zoals De tip en De stoel, van de partij. Ook Wordt vervolgd is terug: deze week volgt 1000 zonnen het Ballet Vlaanderen.

1000 zonnen: vanaf maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni om 19.40 uur op Eén.

Wordt vervolgd

De hele week volgt 1000 zonnen het Ballet Vlaanderen. Sterdanser Jeroen Verbruggen heeft zijn eerste eigen ballet ontworpen: een gedanste versie van het liefdesverhaal tussen… koning Boudewijn en koningin Fabiola. Daarnaast mag danser Wim Vanlessen voor het eerst een van de moeilijkste en meest legendarische dansen aller tijden uitvoeren: de Boléro door Maurice Béjart. Hij is behoorlijk nerveus voor zijn repetitie met het orkest.

Maandag 30 mei

Gerty Christoffels trekt de straat op om mensen mooie verhalen te ontlokken, met de eenvoudige vraag “Hoe was je dag?” En de eerste jongeman die ze aanspreekt, heeft net die dag heel groot nieuws gehad.

Ook nieuw is de rubriek Publi Wallonie. Stef en Michael zijn twee enthousiaste reclamemakers die elke week een reclamespot maken voor een Waalse toeristische attractie. Maar omdat hun ambities veel groter zijn dan hun budget, wil dat al eens fout lopen…

Gewone Vlamingen blijken vandaag danstalent te hebben: 1000 zonnen zet in M/V met talent een dansgroep midden op straat, en vroeg voorbijgangers om voor hen dansjes te bedenken. Met een even mooi als grappig resultaat.

Dinsdag 31 mei

Het wordt een sportzomer van jewelste, met naast klassiekers als de Tour en Wimbledon ook een EK Voetbal en Olympische Spelen. In 1000 zonnen krijgen de minder bekende sporten gelukkig ook aandacht, dankzij Siegfried De Doncker, officiële Held van Ketnet. Hij smijt zich in Sporting Siegfried elke week in een even onbekende als spectaculaire sport. En vandaag smijt deze stoere bink zich ook letterlijk: in het water namelijk. Met de dames van synchroclub De Flamingo’s, 13 jaar op rij Belgisch kampioen, doet hij aan… waterballet.

Iedereen maakt het weleens mee: je rijdt of fietst door Vlaanderen, en ineens zie je een huis waarvan je denkt: dat kan niet! Omdat het zo artistiek beschilderd is, of omgekeerd, zo’n spuuglelijk beeld in de tuin heeft staan, dat je je wel moet afvragen: wie bedenkt zoiets? Wel, in de nieuwe rubriek De trots van Vlaanderen vraagt 1000 zonnen het gewoon.

Keuzes, keuzes. Elke dag moeten we talloze keuzes maken, en we worden er soms gek van. Maar gek kan ook leuk zijn, denkt 1000 zonnen, en daarom legt het programma voorbijgangers compleet kierewiete keuzes voor. Stel dat je moet kiezen, waarvoor zou jij dan gaan: dag en nacht een zwerm zoemende bijen rond je hoofd, of permanent een hertengewei op je kop?

Woensdag 1 juni

Saartje Vandendriessche leeft en eet gezond, en doet veel aan sport. Toch komt ze, zoals zoveel andere mensen, elk jaar doodmoe uit de winter. En dat is ze beu. In Nooit meer moe test Saartje de hele zomer allerlei therapieën uit, van de meest serieuze tot de minst bekende. De eerste is meteen een behoorlijk akelige: bloedzuigertherapie...

Geen zomer zonder zomerliefdes. Ergens op een exotisch strand, een opzwepend festival of een zwoel terrasje, springt de vonk over tussen twee mensen. En soms blijft die liefde zelfs duren… In 1000 zonnen vertellen koppels hoe hun liefdesverhaal begon, ergens onder de zomerzon.

Donderdag 2 juni

Wat is de grootste zomerhit aller tijden? De macarena? Heyah mama ? Of toch het even geliefde als gehate Summer of '69? Maureen Vanherberghen zoekt het, samen met de kijkers, uit in De grootste zomerhit. Elke week stelt ze een nummer voor uit de shortlist die de kijkers van Eén hebben samengesteld, en de hele zomer kan je stemmen voor je favoriet. Vandaag: The Ketchup Song!

Nog meer muziek deze week in de nieuwe rubriek Schoon volk. Daarin worden unieke mensen geportretteerd, en unieker dan Herman Dewit zijn ze nauwelijks te vinden. Herman maakt muziekinstrumenten met om het even wat. Echt om het even wat. Van fietspompen en wijnkisten, van gieters en surfplanken.

Een van de succcesvolste rubrieken van 1000 zonnen is terug van weggeweest: De tip. Iedereen die weleens Aziatisch is gaan eten, heeft geworsteld met die dekselse stokjes. Met de tip van vandaag is dat geknoei verleden tijd: de volgende keer dat je bij de Japanner zit, gebruik je die stokjes even vlot als een volleerde geisha.

Vrijdag 3 juni

Je hebt het vast ook al vaak gedacht: “Dat is te goedkoop om waar te zijn”… Maar niet elke spotgoedkope aanbieding is afzetterij. Soms zit er zelfs een heel mooi en verrassend verhaal achter. Julie Van den Steen gaat in Te goedkoop om waar te zijn op zoek, en belandt vandaag in een restaurantje waar je een driegangenmenu kan krijgen voor… 8,5 euro. Wat zou daar achter zitten?

Elke vrijdag pikt 1000 zonnen in het nieuwe Eén plaats vrij een man of vrouw van de straat, met een unieke uitdaging. Hij of zij moet onmiddellijk beslissen: doen, of niet doen? Vandaag mag de gelukkige, samen met vedetten als Geert Bourgeois, Marcel Vanthilt en Dana Winner, deel uitmaken van de jury van de Mr Gay-verkiezing.

Radiostem Chris Van den Abeele brengt in Dit is wat sport de hele sportzomer lang boeiende verhalen uit de sportgeschiedenis. En hij begint met voetbal: wie was de grootste pechvogel in de geschiedenis van het EK? Dit kunnen we alvast verklappen: het was niet Vincent Kompany…

 

1000 zonnen: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos