1000 zonnen op bezoek bij het Kom Op Tegen Kanker vakantiekamp voor kinderen

1000 zonnen op bezoek bij het Kom Op Tegen Kanker vakantiekamp voor kinderen

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus om 19.40 op Eén

Deze week loopt 1000 zonnen mee op het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker, waar tientallen kinderen enkele dagen lang deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Van verkleedpartijen tot dansjes: dankzij de fantastische begeleiding van verplegers en vrijwilligers beleven zij hier de de leukste week van het jaar. 

Ondertussen behaalt Siegfried De Doncker zowaar een podiumplaats bij een wedstrijd blootvoetwaterskieën, nemen Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het tegen elkaar op in een zware hindernissenloop van de scouts van Strombeek, en gaat 1000 zonnen op bezoek bij Jordy Janssens, het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment.

1000 zonnen: van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus om 19.40 op Eén.

Wordt vervolgd

Eén van de mooiste en meest ontroerende verhalen die 1000 zonnen deze zomer brengt, is het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker. Een halve kliniek reist mee, de verplegers van Gasthuisberg ontpoppen zich tot volleerde monitoren (verkleedpartijtjes en dansjes inbegrepen), en tientallen kinderen beleven dankzij deze fantastische mensen de leukste week van het jaar. 1000 zonnen is er de hele week bij.

Maandag 8 augustus

In de rubriek Schoon volk portretteert 1000 zonnen mensen met een unieke passie. En de 24-jarige Niels Olaerts uit Genk is helemaal gek van… insecten. In zijn huis leven zo’n 2.000 soorten. Voor exotische insecten zoals de Egyptische kameelspin, bootst hij zelfs het lokale klimaat na.

Onze reclamejongens Michaël en Stef draaien deze week een spotje over de wereldberoemde middeleeuwse abdijruïne van Villers. Ze vinden er oeroude symbolen, kruisen, en mysterieuze graffiti: alles wat ze nodig hebben voor hun eigen versie van de Da Vinci Code. Reken dus maar op een even bloedstollende als hilarische reclamespot.

Dinsdag 9 augustus

Siegfried De Doncker is al een paar keer moedig maar roemloos ten onder gegaan bij zijn pogingen om onterecht onbekende sporten aan te leren. Vandaag waagt hij zich echter voor het eerst aan een competitie blootvoetwaterskieën, en vriend en vijand zakken onder de golven van verbazing: Sieg behaalt zowaar een podiumplaats.

In de rubriek De trots van Vlaanderen hebben we al veel vreemde Vlaamse gevels gezien, maar de brievenbus van Irma uit Scherpenheuvel-Zichem slaat alles. Ze is gemaakt door Irma’s echtgenoot, en gemodeleerd op… het achterwerk van Irma’s zus Martha. 

Woensdag 10 augustus

In de rubriek De eerste keer hebben al veel senioren de geneugten van de moderne tijd ontdekt – van gamen tot sushi. Vandaag draait 1000 zonnen het om: wat gebeurt er wanneer hedendaagse stadsmensen voor het eerst in hun leven… een koe melken?

Een herkenbaar probleem waar festivalgangers zich wellicht het minst van aantrekken, zijn de enorm stinkende kleren die ze na een paar dagen dragen. Mocht je toch gesteld zijn op een outfit die niet vanzelf blijft rechtstaan, dan heeft Kamal Kharmach in Festival Kamal opnieuw een handige oplossing. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn: een pijl en boog, een dozijn geurverfrissers, en… vishaken.

Donderdag 11 augustus

Dos Cervezas por favor! Geef maar toe: deze vier woorden volstaan om de onweerstaanbare zomerhit van Tom Waes het komende uur door je hoofd te laten schallen. Maar is deze uit de hand gelopen grap ook de grootste zomerhit aller tijden? Maureen Vanherberghen doet de test, en jij kan nog steeds stemmen op een.be.

Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj willen koste wat het kost winnen van mekaar, en daarom gaan ze elke competitie aan die de Vlamingen voor hen bedenken. Maar dat zou hen vandaag wel eens zuur kunnen opbreken, want ze komen terecht op het kamp van de scouts van Strombeek, waar tientallen scouts voor hen de zwaarste hindernissenloop ooit in mekaar hebben gesjord…

Vrijdag 12 augustus

Vandaag heeft niemand minder dan Jody Van Geert Een plaats vrij. Jody is de stilist van topvedetten als Peter Van de Veire, Laura Tesoro en Josje Huisman, en een nietsvermoedende voorbijganger mag hem bijstaan bij een fotoshoot van Tanja Dexters.

En in de rubriek Schoon volk portretteert 1000 zonnen het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment. Meer dan een miljoen mensen overal ter wereld zijn geabonneerd op het kierewiete YouTube-kanaal van Jordy Janssens. Hij verdient er intussen een stevige boterham aan, en het begon allemaal met een filmpje over… zatte Russen.

1000 zonnen: van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus om 19.40 op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos