1000 zonnen: Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj beklimmen de muur van Geraardsbergen... met gocarts

1000 zonnen: Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj beklimmen de muur van Geraardsbergen... met gocarts

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus om 19.40 op Eén

Vrijdag 5 augustus beginnen de Olympische Spelen, en 1000 zonnen besteedt er ruimschoots aandacht aan. Zo volgen we de hele week topruiters Karin Donckers en Joris Vanspringel tijdens hun voorbereidingen, en luidt Chris Van den Abeele de Spelen in met enkele verrassende weetjes over de openingsceremonie.

Het is natuurlijk niet alles sport wat de klok slaat: Kamal Kharmach leert festivalgangers hoe ze zelf voor koffie kunnen zorgen met behulp van vuurwerk en een grasmaaier, en Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj stappen geblinddoekt achter het stuur van een gocart om de muur van Geraarsbergen te beklimmen.

1000 zonnen: van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus om 19.40 op Eén.

Wordt vervolgd

Karin Donckers en Joris Vanspringel zijn topruiters en vertegenwoordigen ons land op de Olympische Spelen in Rio. 1000 zonnen volgt de hele week hun voorbereidingen. We maken kennis met hun paarden Fletcha en Lully, zitten op de eerste rij bij de laatste voorbereidingswedstrijden, zijn erbij wanneer Karin en Joris tijdelijk afscheid moeten nemen van Fletcha en Lully omdat die in quarantaine moeten, en wanneer de beestjes het vliegtuig opstappen richting Rio de Janeiro.

Maandag 1 augustus

In de rubriek M/V met talent worden voorbijgangers uitgedaagd om te tonen wat ze kunnen. Wat zou jij doen als er een knappe gast op straat staat met niks dan een short aan, en een bord naast zich: “Beschilder mij”? Jawel: de Vlaming ontpopt zich tot bodypaint-artiest, vandaag in 1000 zonnen.

Op de Archéosite van Aubéchies bevindt zich een reconstructie van een Gallisch dorp en een Romeinse villa. Als Michaël en Stef, onze twee niet al te snuggere reclamemakers, daar opduiken voor hun rubriek Publi Wallonie, dan weet je wat je kan verwachten: epische vechtscènes, toverdrank, en die goede oude Julius Caesar.

Dinsdag 2 augustus

In de rubriek De trots van Vlaanderen jaagt 1000 zonnen op maffe voorgevels en unieke voortuintjes. Deze keer komen we terecht bij Paul en Marina die in Zwijndrecht een groot yin/yang-teken in de voortuin hebben, en bij Jos uit Kruibeke die een hele dierentuin uit zijn haag gesnoeid heeft. Twee tuintjes met een mooi verhaal.

In Sporting Siegfried probeert Siegfried De Doncker de hele sportzomer lang allerlei onterecht onbekende sporten uit. Hij raakte bijna gewond toen hij aan een middeleeuws riddergevecht deelnam, maar dat ontmoedigde hem niet, want deze week bekwaamt hij zich in de oeroude Japanse zwaardsport kendo.

Woensdag 3 augustus

Vandaag gaat De eerste keer de high tech kant op: hoe zou het zijn om je voor het eerst voort te bewegen…op een hoverboard?

Ook vandaag heeft Kamal Kharmach in Festival Kamal een bijzonder handige tip voor de zwaar beproefde festivalganger. Stel, je kruipt ’s morgens met een kolossale kater uit je tentje, en er is nergens koffie te vinden? Geen probleem, zegt Kamal. Alles wat je nodig hebt is een paar planken, wat vuurwerk en… een grasmaaier.

Donderdag 4 augustus

In 1996 danste de halve aardbol mee op de onweerstaanbare Macarena van Los del Rio, en 20 jaar later doen we dat nog altijd. Wanneer Maureen Vanherberghen met deze megahit neerstrijkt in Brugge, slaan zelfs de zwanen op de reien aan het swingen. Maar is het ook de grootste zomerhit aller tijden? Daarvoor kan je nog altijd stemmen op een.be.

In Wij willen winnen strijden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, alias Lowie en Adil uit Thuis, tegen elkaar in maffe competities die de kijkers voor hen bedacht hebben. Vandaag worden de jongens geblinddoekt naar Geraardsbergen gebracht. Inderdaad, ze moeten de Muur beklimmen, maar dan wel met gocarts, terwijl ze gehinderd worden door overenthousiaste handtekeningenjagers…

Vrijdag 5 augustus

In het mega-acquarium Aquatopia in Antwerpen hebben ze vandaag Eén plaats vrij voor een onschuldige voorbijganger. Die mag niet bang zijn uitgevallen, want hij of zij krijgt een stalen handschoen aan om… de haaien te voederen, en moet ook assisteren bij de beruchte slangenshow.

Vandaag beginnen de Olympische Spelen, en daarom brengt Chris Van den Abeele de hele maand Olympische weetjes in Dit is wat sport. Als eerste staat de openingsceremonie centraal. Iedereen kent het beeld van de nationale teams die fier opstappen achter de nationale vlag. Maar achter dat mooie plaatje schuilt een ware handel in atleten en paspoorten…

1000 zonnen: van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus om 19.40 op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos