1000 zonnen: in het kielzog van topcomponist Ennio Morricone

1000 zonnen: in het kielzog van topcomponist Ennio Morricone

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli op Eén

Deze week maakt Siegfried De Doncker het zich weer graag lekker moeilijk en doet hij mee aan een kwalificatiewedstrijd schapendrijven. Ook de moeite is het optreden dit weekend van de meest legendarische soundtrack-componist aller tijden in Gent: Ennio Morricone bracht zijn vaste soliste en band mee, én een compleet symfonie-orkest én het Vlaamse koor Fine Fleur. 1000 zonnen biedt de kijker de hele week een unieke blik achter de schermen. 

1000 zonnen: van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli om 19.40 uur op Eén

Wordt vervolgd

Dit weekend treedt de meest legendarische soundtrack-componist aller tijden op in Gent op het Sint-Pietersplein. Ennio Morricone bracht zijn vaste soliste en band mee, én een compleet symfonie-orkest. Daar voegde hij dan ook nog eens het Vlaamse koor Fine Fleur aan toe. Een enorme onderneming, en dankzij 1000 zonnen krijgt de kijker een unieke blik achter de schermen. 

Maandag 27 juni

1000 zonnen introduceert niet alleen een hele reeks BV’s, ook de gewone Vlaming krijgt een steeds actievere rol toebedeeld. De aflevering van vandaag brengt een heel aantal rubrieken waarin voorbijgangers uitgenodigd worden om mee te doen:

De rubriek M/V met talent bijvoorbeeld daagt voorbijgangers uit om hun kunnen te bewijzen. Schuilt er een begenadigd modefotograaf in de gemiddelde Vlaming? 1000 zonnen installeerde een model in een zetel midden op straat – en vroeg voorbijgangers om haar te doen poseren, en te fotograferen.

In Bastogne voel je de Tweede Wereldoorlog vandaag nog: op straat kom je her en der nog een tank uit de oorlog tegen, en het oorlogsmuseum is er de belangrijkste toeristische trekpleister. Als Michaël en Stef, de twee reclamemakers met veel ambitie en een klein budget, de opdracht krijgen om een spot te draaien over Bastogne, maken ze er dan ook een heuse oorlogsfilm van. En als steeds krijgen onschuldige bezoekers een hoofdrol toebedeeld.

Nadat hij twee jaar lang onbekende dieren promootte in zijn rubriek De ambassadier, is Dimitri Leue opnieuw present in 1000 zonnen als De Boek King. Hij leest fragmenten van zijn favoriete boeken voor aan nietsvermoedende mensen op straten en pleinen. Vandaag waagt hij zich zelfs aan gedichten.

Dinsdag 28 juni

Siegfried De Doncker smijt zich opnieuw op een onbekende sportcompetitie. Deze keer een wel heel speciale, want zelfs schapendrijven blijkt een topsport te zijn. Met een fluitje en een hond moet je een kudde schapen in alle mogelijke richtingen gestuurd krijgen. Siegfried schreef zich in voor een kwalificatiewedstrijd in Affligem. Maar dat bleek allesbehalve simpel, want die beesten kunnen verdomd koppig zijn.

Woensdag 29 juni

Al veertig jaar zijn Hilde en Eddie samen, en het begon allemaal tijdens een vakantie in de Ardennen.

In de rubriek Zomerliefde vertellen ze hun verhaal, en dat verhaal begon niet zo positief: Hilde raakte ernstig verwond aan haar voet. Gelukkig was daar een jongeman die ze van haar noch pluim kende en die haar de eerste zorgen toediende. En de rest was liefde, want enkele maanden later waren ze verloofd.

Elke woensdag laat 1000 zonnen mensen een nieuwe ervaring beleven in De eerste keer. Vandaag zijn enkele pas aangekomen vluchtelingen te gast, en zij mogen voor het eerst in hun leven een oer-Vlaams gerecht proeven: mosselen. Niet zo evident want mosselen zien er best raar uit. 

Donderdag 30 juni

Olivia Newton-John, John Travolta, en één van de succesvolste musicals aller tijden: Grease. Het liedje Summer Nights moést wel een wereldhit worden.

En het is deze onsterfelijke zomerhit die Maureen Vanherberghen vandaag viert met een horde enthousiaste Hasselaren. Wordt Summer Nights uitgeroepen tot grootste zomerhit aller tijden? De kijker kan nog de hele zomer stemmen op één.be.

De zomer moet nog goed beginnen en er wordt al een muggenplaag aangekondigd. Gelukkig is er De tip van 1000 zonnen. Poepsimpel als steeds, en van muggen heb je binnen de kortste keren geen last meer.

Vrijdag 1 juli

De Rode Duivels stoten natúúrlijk door naar de kwartfinales, dus op 1 juli is er geen uitzending van 1000 zonnen.

Mocht er toch iets foutlopen en ze halen het helaas niet, dan biedt 1000 zonnen onder andere:

Ploegopstelling, tactiek, grinta... de factoren die de overwinning bepalen in een voetbalmatch zijn legio. Maar ooit was het een doodgewoon muntstuk dat de doorslag gaf. In zijn rubriek Dit is wat sport vertelt Chris Van den Abeele op zijn eigen onnavolgbare wijze hoe matchen gewonnen werden door... kop of munt.

In Antwerpen kan je van de zomer overnachten voor ocharme 20 euro in het Nulsterrenpension. Reden genoeg voor Julie Van Den Steen om te achterhalen of dit niet te goedkoop is om waar te zijn. En ze ontdekt dat het Nulsterrenpension nog héél wat meer is dan een slaapgelegenheid. 

Elke vrijdag mag een organisator zijn of haar weekend-evenement aankondigen en om het niet té gemakkelijk te maken, staan vijf deugnieten klaar om die aankondiging te saboteren. Benieuwd wat ze in petto hebben voor de sympathieke buren die in Meldert-bij-Aalst de Bosuilfeesten organiseren.

1000 zonnen: van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli om 19. 40 uur op Eén

Onder voorbehoud: Op vrijdag 1 juli is er geen uitzending wegens EK voetbal. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos