1000 zonnen een week lang achter de schermen bij Cirque du Soleil

1000 zonnen een week lang achter de schermen bij Cirque du Soleil

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli om 19.40 op Eén

1000 zonnen draait deze week vijf dagen lang mee achter de schermen bij het wereldberoemde Cirque du Soleil. Een primeur, want nooit eerder kreeg een Belgische cameraploeg een week lang totale vrijheid om achter de schermen te filmen. Danny en Quinten, twee jongen Belgische acrobaten, zullen als gids fungeren. Het levert knappe verhalen en prachtige fragmenten op.

Naast deze exclusieve beelden zijn er ook genoeg bekende gezichten deze week. Maureen Vanherberghen is op haar zoektocht naar de grootste zomerhit deze week in Aalst, Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj bouwen een toren waar ze zelf bovenop staan, en een nietsvermoedende voorbijganger mag het opnemen tegen wielergrootheden als Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck.

1000 zonnen: van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli om 19.40 op Eén

Wordt vervolgd

Een unieke Wordt vervolgd deze week in 1000 zonnen, want voor het eerst kreeg een Belgische televisieploeg totale vrijheid om een week lang te draaien achter de schermen van de grootste entertainment-act ter wereld: Cirque du Soleil. Twee jonge Belgische acrobaten, Danny Vrijsen en Quinten Mangelschots, zijn onze gidsen. Deze stoere gasten doen een spectaculaire act met het teeterboard, een soort wipplank waarmee ze elkaar in de hoogte en door de tent slingeren.

Quinten is zenuwachtig, want hij treedt voor het eerst op met zijn familie in het publiek. Dat had eigenlijk vorig jaar moeten gebeuren, maar toen scheurde hij bij een repetitie zijn ligamenten en moest hij opgeven. Quinten hoopt dat deze keer alles goed loopt, zodat zijn familie voor het eerst ziet dat hij echt bij Cirque du Soleil optreedt. Danny vormt dan weer een koppel met Haley, een acrobate uit Californië – ze zijn dus een van de Cirque-du-soleil-liefdesparen.

Cirque du Soleil is niets minder dan gigantisch: het heeft zo’n 4000 medewerkers, waaronder 1300 artiesten uit meer dan 50 landen. Ze speelden al voor bijna 155 miljoen bezoekers overal ter wereld. En deze keer, in Knokke-Heist, is 1000 zonnen er de hele week bij.

Maandag 25

Zijn Vlamingen goede speechers? Kunnen ze een podium beklimmen en het woord richten tot de massa? Of durven ze dat alleen als ze wat veel gedronken hebben op een trouwfeest? 1000 zonnen doet de test: de rubriek M/V met talent daagt deze week de Gentenaars uit om hun redenaarstalent te tonen.

In het Waalse dierenpark Forestia leven de dieren vreedzaam samen in het wild. Eigenlijk net zoals in een Disneyfilm, dachten Stef en Michael, onze twee niet al te snuggere reclamemakers. Zoals altijd leidt dat tot een goedbedoelde, maar toch vooral hilarische reclamespot.

Dinsdag 26

De hele zomer zet 1000 zonnen bijzondere gevels en voortuintjes in de kijker in de rubriek De trots van Vlaanderen. In Gent komen we deze week een wel heel speciaal huis tegen: de hele gevel is immers bezet met oude voordeuren die de bewoners her en der verzameld hebben. En elke deur heeft een eigen verhaal.

Siegfried De Doncker heeft deze zomer al een hele reeks onbekende en vooral zeer spectaculaire sporten beoefend. Tijd voor wat anders, dacht hij, en dus smijt hij zich deze week op een unieke Vlaamse sport: vinkenzetten.

Woensdag 27

Elke woensdag heeft Kamal Kharmach een handige oplossing voor een zeer herkenbaar festivalprobleem, zoals de hoge prijs voor de drankjes en het absolute verbod om je eigen drank mee te brengen. Alles wat je nodig hebt om je favoriete drankje binnen te smokkelen, zegt Kamal, is twee kilo bloem, een riek, en… een slijpschijf.

Saartje Vandendriessche is al de hele zomer op zoek naar nog meer energie, en die zoekt ze vandaag in China. Tai chi is niet alleen een gevechtssport, maar ook een techniek om je lichaam te controleren. Als je de bewegingen juist uitvoert, dan voel je gewoon de energie door je lichaam stromen. Althans, dat zeggen de beoefenaars. Nu Saartje nog.

Donderdag 28

Vorige week won Thuis-acteur Mathias Vergels op het nippertje de eerste confrontatie met zijn collega en boezemvriend Nawfel Bardad-Daidj. Hij loopt dan ook over van zelfvertrouwen voor de tweede proef, maar die blijkt moeilijker dan verwacht. Wie kan het snelst een toren bouwen… terwijl hij er zelf bovenop staat?

De swingende Cubaanse song Mambo nr. 5 dateert al uit 1949, maar het was de Duitser Lou Bega die in 1999 een wereldhit van maakte. In haar zoektocht naar de grootste zomerhit aller tijden komt Maureen Vanherberghen met Mambo nr. 5 in Aalst tercht – en doet de halve ajuinenstad swingen.

Vrijdag 29

In de rubriek Schoon volk portretteert 1000 zonnen niemand minder dan prins Simon de Mérode, jeugdige telg uit een van de hoogste adellijke families van het land. Prins Simon is eigenaar van een schitterend kasteel in Westerlo, en daar produceert hij deze zomer een musical over koning Albert 1. Lucas Vandeneynde speelt de hoofdrol, maar het is de prins zelf die alle touwtjes in handen heeft.

Deze week vindt in Aalst het bekendste na-Tourcriterium van het land plaats: de Gentlemen Classic. 1000 zonnen heeft voor de rubriek Een plaats vrij een plekje in het peloton van deze wielerwedstrijd geregeld, die vlak na de Tour de France plaatsvindt. De eerste voorbijganger met een fiets en veel energie mag het opnemen tegen wielergoden als Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Lucien Van Impe, en Roger De Vlaeminck.

1000 zonnen: van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli om 19.40 op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos