Skip to Content
100 nieuwe mannen en vrouwen gaan uitdaging aan in 'Homo universalis' in Iedereen beroemd

100 nieuwe mannen en vrouwen gaan uitdaging aan in 'Homo universalis' in Iedereen beroemd

Populaire rubriek keert terug vanaf 8 februari

Binnenkort keert de populaire rubriek 'Homo universalis' met een nieuw seizoen terug in Iedereen beroemd. Daarin gaan 100 nieuwe mannen en vrouwen dagelijks de uitdaging aan, in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe homo universalis. Hieronder vind je meer informatie en een heleboel interessante cijfers over het nieuwe seizoen van 'Homo universalis'.

Daarnaast keert de rubriek ‘Pagina niet gevonden’ terug met een nieuw gezicht: Dempsey Hendrickx gaat op zoek naar een onderwerp dat nog niet op Wikipedia beschreven is, duikt in het thema en maakt op die manier een artikel aan. Rubrieken als ‘Tableau vivant’, ‘De mooiste herinnering’ met Sassafras en ‘De oppas’ met Tine Troch keren terug met nieuwe afleveringen. Nadat ze de blok hebben overleefd, delen de studenten van ‘Op kot’ binnenkort nog meer van hun avonturen: vanaf februari is de rubriek tweewekelijks te zien in Iedereen beroemd.

Iedereen beroemd werkt intussen nog druk aan enkele nieuwe rubrieken, hierover volgt later nog informatie.

Op zoek naar de volgende ‘Homo universalis’

Vanaf vrijdag 8 februari start het nieuwe seizoen van de populaire, dagelijkse rubriek ‘Homo universalis’. Vorig seizoen keken alle Vlamingen telkens reikhalzend uit naar de spannende rubriek, waarin Iedereen beroemd 100 dagen lang op zoek gaat naar de man of vrouw die alles kan. 100 nieuwe kandidaten wagen nu hun kans. Elke dag krijgen ze een nieuwe opdracht, zoals om ter snelst smarties sorteren per kleur, een springtouw ontknopen, confetti opruimen of een politiehond verschalken. De reeks start met een voorstelling van alle kandidaten, en vanaf maandag 11 februari gaan de proeven van start.

Elke dag valt er iemand af. Tot er maar één man of vrouw overblijft: dé Homo universalis. Wie volgt Guy, de winnaar van vorig jaar, op? Dat ontdekken we aan het einde van dit seizoen van Iedereen beroemd. De winnaar kan genieten van een jaar lang gratis vakanties, aangeboden door Neckermann. Daarnaast krijgt hij of zij natuurlijk de eer om de exclusieve titel van homo universalis te dragen. Walter Grootaers voorziet ook dit seizoen van gepast commentaar.

Enkele bijzondere cijfers over het nieuwe seizoen:

  • Dit seizoen nemen 50 mannen en 50 vrouwen deel aan ‘Homo universalis’.
  • De jongste deelnemer is 18 jaar: Selattin was jarig op de dag van de eerste opname.
  • Brigitta is met haar 83 lentes de oudste kandidate.
  • Maar liefst vijf 70-plussers doen een gooi naar de titel van Homo universalis, terwijl er evenveel kandidaten nog 20 moeten worden.
  • De gemiddelde leeftijd van de 100 kandidaten is 40 jaar.
  • De best vertegenwoordigde provincie dit seizoen is Antwerpen met 32 kandidaten, gevolgd door Oost-Vlaanderen (25). West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant vaardigen beide 17 kandidaten af, Limburg moet het doen met 10 kanshebbers en het Brussels hoofdstedelijk gewest heeft maar 1 vertegenwoordiger.
Story image

'Op kot’: de studenten staan voor belangrijke studiekeuzes

In ‘Op kot’ wordt het reilen en zeilen van zeven Leuvense studenten gevolgd. Nu ze de examenperiode (bijna) achter de rug hebben, delen Jasper, Lise-Lore, Stéphan, Nikolas, Laura, Stanske en Lars voortaan dubbel zo veel van hun avonturen. Op dinsdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van deze rubriek.

Er staat veel te gebeuren: Stanske begint binnenkort aan een nieuwe studierichting. Ze zit in haar laatste jaar Leerkracht aardrijkskunde-geschiedenis, maar haar stage hiervoor valt pas in september. Daarom gaat ze zich de komende maanden toeleggen op de nieuwe richting Rechtspraktijk. Dat wordt een pittige combinatie... Lars daarentegen zegt de aula vaarwel: hij zit in zijn tweede masterjaar Geneeskunde en heeft zijn allerlaatste echte les achter de rug. Nu begint hij aan een zware geneeskundestage. Vanaf februari loopt hij stage in verschillende ziekenhuizen en in verschillende afdelingen. Na 4,5 jaar studeren, kijkt hij uit naar de praktijk. Hij hoopt zo te ontdekken wat hij later als arts precies wil gaan doen.

Terugkerende rubrieken: afscheid van Groot-Brittannië en onderduiken in het Vlaamse erfgoed

Dit voorjaar zijn er nieuwe afleveringen van ‘Pagina niet gevonden’, met een nieuw gezicht: Dempsey Hendrickx. Hij gaat vanaf 20 februari op zoek naar onderwerpen die nog niet op Wikipedia beschreven zijn, trekt erop uit, duikt er volop in en maakt nieuwe pagina’s aan. Dempsey focust zich hierbij ook op onderwerpen die iets met onze Vlaamse eigenheid, toeristische plekjes of erfgoed te maken hebben, zoals het Klankenbos in Neerpelt. Voor deze onderwerpen werkt Iedereen beroemd samen met Vlaanderen Vakantieland*. Op hun website gaan ze na elke uitzending verder in op de reportage en delen ze extra informatie over wat er nog allemaal te beleven valt in de buurt.

In ‘De adviescommissie’ komen onder andere Siska Schoeters, Tom Waes, Annelien Coorevits en Dieter Coppens raad vragen aan het wijze kinderpanel. Dieter vraagt zich af wat te doen aan gsm-verslaving; Tom Waes zoekt advies over hoe hij het beste kan stoppen met roken; en Siska wil raad krijgen over kinderen die niets lusten.

‘Tableau vivant’, de rubriek waarbij enkele kunstzinnige amateurs een schilderij uitbeelden, keert terug vanaf donderdag 14 februari. In ‘De oppas’ lost reporter Tine vanaf 7 maart ouders weer af en vangt ze hun kinderen op, in ruil voor een bijzonder verhaal. Ook hiervoor werkt Iedereen beroemd samen met Vlaanderen Vakantieland: terwijl Tine de kinderen voor haar rekening neemt, krijgen de ouders krijgen een ontspannende dag georganiseerd door Vlaanderen Vakantieland. 'De oppas' brengt het verhaal van Tine met de kinderen op Eén, Vlaanderen Vakantieland brengt op hun website de belevenissen van de ouders op die vrije dag.

Later dit voorjaar zijn er nog nieuwe afleveringen van ‘De mooiste herinnering’. Daarin vereeuwigt illustratrice Sassafras de mooiste herinnering van de kijkers in een prachtige illustratie. En Anglofiel Stijn Van der Stockt trekt in ‘Bye bye Britain’ nog tot 1 april, net na de Brexit, rond doorheen Groot-Brittannië om afscheid te nemen van onze soon-to-be-ex-fellow-Europeans.

Iedereen beroemd is van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur te zien op Eén.

 

*Vlaanderen Vakantieland is de naam waarmee de vijf provincies een breed publiek willen inspireren om een uitstap of kortbij vakantie te plannen in gastvrij Vlaanderen.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos